1080p OLED bulamadım. Ekran kartım 2K desteklemiyor. 5070'e geçerim diyordum fakat vazgeçtim. Şu an TN panel kullanıyorum. AAA hikayeli oyun oynarım hep. OLED'e en yakın deneyimi hangi panel verir?

Ona en yakın Mini LED var ama 1080p'de yok, zamanında çok bakmıştım 2K ve 4K dışında yoktu. Onun dışında pek alternatif yok zaten. IPS veya VA tercih edeceksin. Her ikisini de kullanmış biri olarak ben IPS tercih ederdim. VA yüksek kontrast ve daha iyi siyah kalitesi sunuyor, IPS panel renk, canlılık ve geniş görüş açısı sağlıyor.

Miniled paneller benzer deneyim verebilir.
OLED : her pidelin kendi ledi bar.
Miniled: minik bölgeler halinde arkadan aydınlatma var.
Klasik LCD: arkadan bütün halde bir ışık kaynağı var.

1080p OLED bulamadım. Ekran kartım 2K desteklemiyor. 5070'e geçerim diyordum fakat vazgeçtim. Şu an TN panel kullanıyorum. AAA hikayeli oyun oynarım hep. OLED'e en yakın deneyimi hangi panel verir?

Hiçbiri veremez. Mini LED olan bir monitör biraz daha yakın olabilir ama 1080p monitör yok onda da.

Mevcutta OLED’e en yakın deneyimi VA paneller sunar. İkinci olarak da arka aydınlatmaya dikkat etmelisiniz. MiniLED şu an mevcuttaki en yakın deneyimi sunuyor. Yani yapmanız gereken seçimler şu şekilde olmalıdır:

Panel: VA
Arka Aydınlatma: MiniLED