İslam dini kuralları çok zor hayattı normal yaşayamıyordum.

O zaman Islam'i arastirmalisin cunku Islam en serbest dinlendendir. Ya arastirmadigin veya yanlis yerden arastirdigin icin sana agir geldi ya da seni deizm veya ateizmden baskasi kurtarmaz. Haram olan yani yasak seyler cok azdir. Yapman gereken sorumluluklar da evrensel ahlak kurallari disinda yine cok azdir.

Konuya girerken yazacagim sey bu degildi aslinda. Suan anlamsiz olacak ama yine de onu da yazayim: Tarihi bir seyler bulmak istiyorsan Islam, Hristiyanlik ve Yahudilik arasitirilmali. Felsefe icin ise Uzak Dogu dinleri arastirilmali. Tabii bu dediklerimin konu ile cok alakasi yokmus ama yazayim dedim.

Ateist oldum 2021 yılında. İslam dininin şartları çok zor. Gusül filan almak gerekiyormuş. 5 vakit namaz kılmak... :ok şey var yazamam.

Birader ateist kalmaya devam et o zaman. Deizm bile fazla gelir sana. Banyo yapmaya zor diyorsan hic bulasma diger dinlere. Sayet Hristiyan olursan dine giris ayini olarak yine banyo yapman gerekecek. Ortada pis pis dolan brom. Ateizmden devam et. Neredeyse her din (en azindan yaygin olanlar) temizligi emreder. Kendini temizlemek zor geliyorsa girme dine. Ayrica bir dine girdigine onun sorumluluklarini yerine getirmek zorunda degilsin. Yerine getirirsen odul alirsin getirmezsen ceza. Yapip yapmamakta ozgursun.

Hepsi yalan hepsi sahte araştırmaya gerek yok direkt normal bir npc gibi yaşamını yaşa yemeğini ye hayatta kalmaya zevklerini sürdürmeye çalış.

Hanefiydim. Saçma sapan hocaların saçma sapan ritüelleri ve bomboş hurafelerine ve Kur’an’ın onayladığı hadisler dışında 3.000.000 hadis olduğu için mezhep değiştirdim. Kur’an’cılık diye bir akım var. Neredeyse çoğu saçma sapan gerçeklik kırıntııs bile bulunmayan hadislere inanmıyorum ve, hiçbir hacı hocanın dediği hurafelere de inanmıyorum. Saf İslam’ı yaşıyorum. Hayat kalitem arttı. Size de tavsiye ederim.

İslam dediğimiz şey, 3 dinin genel adı, şunu bir kere de doğru kullanın. Yahudilik + Müslümanlık + Hristiyanlık = İslam.

Soruna cevap verecek olursam, okullardaki "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" derslerinde zaten diğer dinlerden çok sadece Müslümanlık gördük, Hristiyanlığı ve Yahudiliği araştırabilirsin, kafanda Hristiyanlık var mış önce ondan başla.

Merhaba, ben Buğra. 22 yaşındayım ve mayıs'ta 23 yaşında olacağım. 2021'den beri ateistim ve kendimce dinleri araştırmaya başladım. Hangi dini araştırmalıyım? İslam dininin kuralları çok zordu, hayatı normal yaşayamıyordum. Aklımda hep Hristiyan'lık dini var. Nereden araştırmak lazım dinleri acaba?

Metindeki cümlelerini kafamda düzeltip ona göre cevap vermek durumunda kaldım. 2 sene ateist takılmana rağmen kendini düzgün ifade etme aşamasına bile geçememişsin. Arkası boş olsa bile en azından girdiğin kabın şeklini alsaydın, ayıp yani. Öyle bomboş ateist olursan, altını doldurmazsan istediğin dini araştır yine faydası olmaz. Bu aşamada verilecek tavsiye belli. Kendini düzgün ifade edebilmek adına dil bilgisi çalış. Bol bol kitap okuyarak okuma alışkanlığı edin. Teoloji kısmına dalmadan önce felsefenin temellerine odaklan. Türkçe karşılığı olmayan yabancı kaynakları okumak için en azından bir ingilizcen olsun.

Son düzenleme:
Merhaba ben Buğra 22 yaşındayım mayıs 23 yaşında olacağım 2021 beri ateisttim din araştırmaya başladım. Hangi dini araştırmalıyım, İslam dini kuralları çok zor hayattı normal yaşayamıyordum.
Aklımda hep hırstiyanlık dini var. Nereden araştırmak lazım dinleri acaba?

Aslında sizi anlıyorum. Yani din seçme konusu zor bir konu. Çünkü tüm dinler bir süre sonra aynı yere çıkıyor. Yani sizin keyfinize göre seçebileceğiniz bir şey. Çoğu yoruma bakma. Neye inanmak istiyorsan araştır ve seç. Belki 4 dinden başka bir dinde seçebilirsin. Kafana ve mantığına otursun yeter. Bizim insanımızın kafasında sorgulama(ma) ve İslam pompalaması var. Başka din tanımazlar İslam'dan başka din bilmezler. O yüzden cidden marketten elma seçer gibi kendine uygun bir din seçebilirsin. Sana önerim biraz daha geleneksel bir din seçebilirsin.