Kısaca daha kapsamlısı denebilir evet. Kendimden örnek vereyim ben Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik okuyorum. Aldığım derslerin bir kısmı işletme ile ilgili örneğin Uluslararası işletmeciliğe giriş ve Uluslararası işletme yönetimi gibi. Finansta ise daha çok yatırımlar paranın yönetilmesi gibi dersler var. Mezun olduğunuzda ise diğer bölümler gibi belirli alana bağlı kalmak yerine dediğim bölümlere de yönelebilirsiniz.
Açıkçası pek bilgim yok fakat olacağını sanmıyorum. Benim şehrimde bu bölüm normal fakültelerde konumlandırılmış. Ben aynı zamanda ön lisans mezunuyum, o yüksekokul olarak geçiyordu mesela. Şuan okuduğum bölümde normal fakültede. 4 yıllık bölüm olduğundan çok fark edeceğini sanmıyorum.
Uluslararası Ticaret ve Finansman okuyarak yine yatırım şirketlerinde, danışman şirketlerinde çalışabilirsiniz. Yatırım şirketlerinde söylendiği gibi matematikle haşır neşir oluyorsunuz doğal olarak. Zorlama ihtimali var ancak aldığınız eğitim karşısında alışıp zorluk çekmeyebilirsiniz size kalmış bir durum. Diğer bölümleri okursanız yine sayılarla haşır neşir olacağınız işler yapmanız olası. Uluslararası Ticaret ve Finansman okursanız dediğim gibi satış, pazarlama, ithalat, ihracat tarzı alanlara yönelebilirsiniz. O tür alanlarda matematikle fazla işiniz olmuyor.