Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Bir nedenden dolayı asıl tercih dönemini kaçırdım. Bu hafta benim için çok kritik bir hafta olacak zira tercih yapacağım.
Siz, aşağıdaki 2 yıllık bölümlerden hangisini tercih ederdiniz?
  • Grafik tasarım
  • Bilgisayar Programcılığı
  • Bilişim Güvenliği Teknolojisi
  • Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve sigortacılık yerine dış ticaret veya lojistik öneririm. Daha sonrasında DGS ile uluslararası ticaret veya işletme gibi bir bölüme geçiş yapabilirsin. Diğer seçtiğim bölümler güzel eğer ilgin varsa okunabilir sonrasında yine DGS ile lisans bölümlerine geçebilirsin.

Bölümlerin derslerine ve önemli temel dersleri veren hocaların o alandaki yetkinliklerine(akademik kariyer, öğrenci grupları üzerinden araştırma, bölüm/enstitü sayfaları) bakardım.

Bankacılık ve sigortacılık yerine dış ticaret veya lojistik öneririm. Daha sonrasında DGS ile uluslararası ticaret veya işletme gibi bir bölüme geçiş yapabilirsin. Diğer seçtiğim bölümler güzel eğer ilgin varsa okunabilir sonrasında yine DGS ile lisans bölümlerine geçebilirsin.

Hocam Konudan sapacağım lakin merak ediyorum. DGS sınavı zor mu?

Hocam Grafik Tasarım vb. bölümlerde adam gibi bir işe/staja sahip olmak için güzel bir portföy lazım oluyor yani bölümde kendinizi geliştirmezseniz sıkıntı büyük. İlginiz varsa okunabilir elbette.

Hocam Konudan sapacağım lakin merak ediyorum. DGS sınavı zor mu?
Hayır zor değil konuları TYT ile aynı birkaç konu farklı. Sorular TYT' den daha kolay. Bu sene girdim sınava, bu senenin matematiği geçmiş yıllardan daha zordu onu söyleyebilirim gelecek senelerde eski zorluğuna döner mi yoksa bu sene olduğu gibi mi devam eder orasını bilemem. Fakat YKS'den çok daha kolay bir sınav, sınavın tek zorluğu sürenin az olması ve kontenjanların az olması.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi tavsiye ediyorum şu sıralar biliyorsun sürekli uygulamalara vb saldırı var daha iki gün önce nays uygulamasında bildirim saldırı oldu. Bence şirketler daha çok güvenliğe yönelmeye başlayacak.
Sıralama da aman aman yüksek değil fakat yükselir gibi geliyor bana. https://unipedia.co/bolumler/bilisim-guvenligi-teknolojisi/taban-puanlari-ve-basari-siralamalari.
Şunu da söyleyeyim bu kişisel gelişime bakan bir bölüm öğretmenlik gibi atanayım hep aynı şeyleri yapayım az geliştireyim yok. sürekli güncel kalmak gerekir