- Makaleler
- 23
Bu konsollarin artik alinmamasi gerektigini dusunuyorum. E-waste cihazlarin tam listesi.
Ne almaliyiz?
Benim soyleyeceklerim bunlar. Kisaca ozet gecmek gerekirse Switch su an gayet iyi bir cihaz. Nintendo oyunlarinin hayrani olmayan beni bile eglendirebiliyor. Paranin hakkini veren bir cihaz. Emulasyona ilginiz varsa Retroid ve Anbernic cihazlar da iyidir. Ancak sifir olarak degil. Ha, illa sifir alacagim diyorsaniz su alttaki cihaza bakabilirsiniz. Normalde bu fiyatlarda Trimui Smart Pro ve Anbernic'in cop H700 islemcili cihazlari falan olurdu.
Onerdigim tek sifir el konsolu:
Anbernic RG Vita.
www.pellteknoloji.com
- PS Vita: Dogru duzgun oyuna sahip degil. Portlanan oyunlarda ya N64 ve GC portlari. Asiri pahali. Piyasasi 8 binden basliyor.
- PSP: Batarya omru vasat. TR'de duzgun batarya bulmaniz mumkun degil. Street alinabilir. Piyasasi 4 binden basliyor
- 3DS: Fazlasiyla kazik fiyatlara sahip olan bir konsol. Piyasasi 12 binden basliyor. Kazik olmasinin sebebi, ayni fiyatlara Retroid veya Anbernic alabiliyorsunuz. Ustelik PS2 emulasyonu da yapilabiliyor. Nis bir kitleye hitap ediyor.
- DS: Uyguna bulursaniz hala alinir. DS Lite modeli iyidir. Fakat artik paslanmis durumda cogu cihaz. Piyasasi 5 binden basliyor. Nadir olarak 4 bine bulabiliyorsunuz.
Ne almaliyiz?
- Eger F/P odakliysaniz sifir hicbir sey almayin. Sifir el konsolu alacaksaniz kaziklanmayi goze almaniz gerekecek Türkiye sinirlarinda.
- İkinci ele aciksaniz, 10 bin civarina Switch Lite, 12 bin civarina V2 Switch ve 16 bin civarina OLED Switch alabilirsiniz cipli olmak uzere.
- Okuz gibi boyutu olan Steam Deck ve ROG Ally cihazlari da almayin mumkunse. Steam Deck sizi guncel PC oyunlarinda yari yolda birakir. ROG Ally'in ise sahip oldugu batarya sorunu (ilk nesil Z1 cihazlar) bilinen bir gercek. Zaten bunlar konsol da degil. X86 handheld PC'ler. Guncel Xbox ROG Ally cihazlardan baz model tam sazan avi cihazi. 30 bin TL fiyati var. Alanin aklindan suphe duyarim. Z2 Extreme'li ROG Ally ham guce bakanlar icin iyi bir secenek. Pil omru de gecen nesil ki gibi kotu degil. Minimum 3 saat SoT alirsiniz. Fakat o boyutla benim gozumde hic sansi yok. Bedava verseler jelatinini bile cikarmam direkt ilan verip satarim. Benim icin degersiz alet.
- Anbernic, Retroid, Trimui gibi markalarin cihazlari ara sira ikinci elde iyi fiyata gidiyor. Switch'in yanina Retroid cihazlari tavsiye edebilirim.
Benim soyleyeceklerim bunlar. Kisaca ozet gecmek gerekirse Switch su an gayet iyi bir cihaz. Nintendo oyunlarinin hayrani olmayan beni bile eglendirebiliyor. Paranin hakkini veren bir cihaz. Emulasyona ilginiz varsa Retroid ve Anbernic cihazlar da iyidir. Ancak sifir olarak degil. Ha, illa sifir alacagim diyorsaniz su alttaki cihaza bakabilirsiniz. Normalde bu fiyatlarda Trimui Smart Pro ve Anbernic'in cop H700 islemcili cihazlari falan olurdu.
Onerdigim tek sifir el konsolu:
Anbernic RG Vita.
Anbernic RG VITA El Oyun Konsolu 5.46 inç IPS Dokunmatik Ekran Android
Anbernic RG VITA taşınabilir el oyun konsolu; 5.46 inç IPS INCELL dokunmatik ekranı, güçlü 8 çekirdekli Unisoc Tiger T618 işlemcisi ve Android 12 işletim sistemiyle retro oyun tutkunlarına ve mobil oyunculara üstün bir taşınabilir eğlence deneyimi sunar. 5000 mAh bataryası ile 8 saate varan...
www.pellteknoloji.com