Rehber Hangi eski mobil oyunlar oynanmalı?

Bruhistan 8

Başarılı
Merhaba,

Kendimce rehber yazıp eski mobil oyunları önereyim dedim, ilk rehberim yani. Aranızda bazılarınız hatırlıyordur bu mobil oyunları, belki nostalji yaparsınız. Neyse, bu önerdiklerim oyunlar eski iOS/Android telefonlarda çalışan oyunlardır ama, elinizde giriş/orta segment telefonunuz bulunuyorsa ve Android sürümü 13'ten aşağı ise oynanabilirler ve maalesef yeni cihazlarda uyumluluk sorunları yaratabilir. Listede önerdiklerim oyunlar geçmişte bizzat indirip oynadığım oyunlardır ve eski telefonunuzda indirecek oyun bulamıyorsanız eğer bu liste tam size göre. Eğer ilginizi çektiyse teşekkür ederim ve iyi oyunlar dilerim!

Angry Birds serisi​

Bu oyunu bilmeyen yoktur. Küçüğünden büyüğüne, yaşlısından gencine kadar oynamıştır. Oyun bildiğiniz gibi hyper-casual ama kaliteli olanlarından. Oyunun hikayesi çok yok, domuzlar var, bizim kuşların yumurtasını çalmışlar, biz de onlardan yumurtayı almaya ve domuzları alt etmeye çalışıyoruz, hikaye bu. Mantığı ise, işte kuşlar var, onlar diziliyorlar kenara sapanın yanına, sonra domuzlara karşı fırlatıyoruz onları, ekstra skillerde kullanıyoruz onlara karşı, işte dürbünlü sapan, deprem vs. her kuşun farklı bir özellikleri var. Angry Birds 1, Rio, Space, Seasons, Star Wars ve bunun gibi birçok farklı oyunları var ve hepsi de eğlencelidir. Oyunlarını maalesef Google Play'de bulamıyoruz (yenileri hariç). APK yoluyla indirmeniz gerekebilir.

Frontline Commando serisi

Bu oyunu çok severim, o dönemlerde çıkmış en güzel oyundur benim için (2.'si hariç). Oyunda biz Amerikan askeriyiz ve Orta Doğu'daki teröristlere karşı savaşıyoruz (klasik Amerika kurtarıcıdır propagandası). Oyunda 4 harita ve 7 silah türü bulunmaktadır, siper al ve ateş et mantığında ilerler. Görevleri ise rehineleri ateş etmemek, belirli bir süreye kadar hayatta kalmaya çalışmak ve X sayısı kadar düşman öldürmek. Ben 1. oyunu ile D-Day oyununu beğeniyorum, zaman geçirmelik, tadımlık bir oyun.

Gangstar serisi

Bu oyun Gameloft'un GTA çakması bir oyunu, hikayesi genelde intikam odaklı bir hikayesi vardır oyunlarında. Gangstar Rio'da çetelerle ve mafyalarla uğraşırız, bazı bölgelere gittiğimizde bize saldırıyorlar, bazı yerlerde zombiler çıkıyor vs. oyunda jetpack, uçak, tekne vs. kullanabiliyoruz, farklı mekanlara gidiyoruz vs. Saints Row kafasında bir oyun.

N.O.V.A serisi

Yine Gameloft'un efsanelerinden. Bu oyunla ilgili çok anım vardır, küçükken bunu oynarken sanki PC oyunu gibi gelirdi bana. Oynanışı, aksiyonu o dönem için mükemmel, hele ki 3. oyunu. 1. oyun ise ana karakterimiz Kal Wardin adlı emekli bir yüzbaşının tekrar göreve çağırılışı ve bu görevde başına gelen felaketleri konu alıyor. Uzay istasyonunda tek başımıza canavarları avlıyoruz, bosslar kesiyoruz. Bazı bölümlerde arabanın üzerine çıkıp taretle ateş ediyoruz vs. güzel görevleri var. 2.Oyunda da benzer hikayesi var ama onu çok oynama-bitirme imkanım olmadı. Aslında iki oyun Halo kafasında gidiyor; işte uzaylılar kolonilere-gezegenlere saldırıyor vs. ama 3. oyunda nedense konsept değişikliğine gitmişler, Halo'dan çıkıp Crysis 2 olmuş, dünyaya saldırıyorlar falan. Ama oyun güzel mi? Kesinlikle güzel.

Modern Combat serisi

Evet, yine Gameloft oyunu ama yine 1-2 tanesini önereyim, sonra başka oyunlara geçeriz. Bu oyun Call of Duty gibi askeri FPS oyunudur, farklı farklı görevlerde ilerler, CoD gibi. Benim önerim 2. oyunundan başlamanız; 1. oyunu buglarla dolu, OBB dosyasına atsan bile açılmıyor, oynamazsanız pek bir şey kaybetmezsiniz. Sonra 2, 3, 4, 5 diye gidersiniz seriye.

Deus Ex: The Fall

Bu oyun zamanında internette her yerde haberi vardı ama nedense bir süre sonra unutuldu gitti. Bu oyunda istersen 3. şahıs, istersen de first person olarak oynayabilirsin; genelde gizlilik odaklı oluyor bazı bölümleri, bazı bölümlerde vurdu kırdı aksiyon. Mekanikleri ve grafikleri o döneme ve şimdikiye de kıyasla müthiş. Ama hikayesi bir tık yavan olduğunu hissettiriyor.

Dead Space

EA'nın mobil oyun sektöründe kendini denemeyi başladığı zamanlar. Bir uzay istasyonunda başlıyoruz, sonra canavarlarla çarpışıyoruz, puzzle'lar vs. falan da var. Ama oyunun mekanikleri ve atmosferini beğendim; bazı görevlerde ve başlangıçta o gerilimi az da olsa hissediyoruz. Oyun bana bir tık Dead Effect oyununa benzettim (belki de bu oyundan araklamıştır). Dead Space'ı PC'den oynamadığım için hikayeyle bağlantılı mı, orasını bilmiyorum. Ama oynanır mı, oynanır.

Call of Duty: Strike Team

Bu oyunu eminim birçoğunuz hiç duymamıştır, oyunun var olduğunu. Bu oyunda klasik PC'lerdeki CoD gibidir; çok da lafa gerek yok.

Need for Speed: Most Wanted (2012)

Klasik NFS oyunu. Yarışlar yapıyorsun, polislerden kaçıyorsun vs. Grafikleri on numara.

Shadowgun

Dead Trigger'ın yapımcılarından çıkmış TPS bir oyun, birazcık Doom 3 vari havasını veriyor.

Max Payne

Bu şaheseri koymazsak listeye ayıp ederiz. PC'den farkı yok; birebir port edilmiş ve aktarılmıştır.

Real Racing serisi

Mobilde daha Grid Autosport yokken bu şaheser vardı. Gerek araç fizikleri, yarışları vs. çok eğlenceli ve realist bir oyundur. Önerim 2. ve 3. oyununu oynamanız.

Son Söz​

Ve evet, listemizin sonuna geldik! Bazı oyunları çok anlatamadım ve resimlerini koymadım çünkü üşendim. Bu rehber hakkında fikirlerinizi ve eleştirilerinizi almak isterim. Keyifli okumalar ve iyi eğlenceler...

Eski oyun diyince aklıma direkt War Wings ve Modern Combat 4 geldi.
Gameloft MC Versus'un fişini çekti, hâlâ kızgınım firmaya.

Eski oyun diyince aklıma direkt War Wings ve Modern Combat 4 geldi.
Gameloft MC Versus'un fişini çekti, hâlâ kızgınım firmaya.
Kendi kendini bitirdi o firma. Keşke açgöz davranmasalardı.

Frontline Commando'nun tüm oyunlarını oynuyordum. D-Day favorimdi. Bir de Brothers In Arms 3 vardı. O da çok iyiydi.

Assassin's Creed'in mobil oyunu ve Gangster Vegas 4 vardı, zamanında çok vakit geçirdik ikisinde.

Eski mobil oyun + tablet + araba seven çocuk = Asphalt 8.
Ne zaman elime tablet geçse, onu arardım. AOC'dan APK indirip fantezilerimi gerçekleştirirdim...
O hafif yaz sıcağı ve rüzgarın getirdiği mayhoş koku, yarın okul olmadığını bilmenin rahatlığı (yaz tatili), akşam 6-8 civarında video izleme molaları. Ter temiz günlerdi.

Shadow Fight 2 de baya külttür ama oyunun içine ishal etmişler şu an. APK oynamayacaksanız uzak durun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…