Detaylar
Kim cevapladı?MSI Kombustor çok kullanmadım, OCCT önerebilirim.
Ben genelde FurMark öneriyorum. Basit bir şekilde stres testi yapmak istiyorsanız tam size göre.
burkiii
Başarılı
Teşekkürler Recep, deniyorum
Ben genelde FurMark öneriyorum. Basit bir şekilde stres testi yapmak istiyorsanız tam size göre.
Hocam FurMark testini başlatınca kendiliğinden bitmiyor sanırım. ESC'ye basarak kapatıyormuşuz. Peki biz bu testi yapıp bitirdikten sonra test sonuçlarının raporunu nasıl alıyoruz? Rapor vermiyor da biz sadece anlık olarak değerlere mi bakıyoruz?
RoaringLion 11
Üstün
FurMark'ta kenar yumuşatma ayarı kapalıyken test edince daha yüksek, açıkken test edince daha düşük sıcaklık değeri almamız hakkında ne söyleyebilirsiniz? Tam tersi olması gerekmez miydi? Çünkü kenar yumuşatma kapalıyken ekran kartı daha az zorlanır, daha az ısınır ve daha yüksek fps verir ama testte tam tersi oluyor.
Rapor vermiyor kendisi, anlık değerlere bakabiliyoruz. Ekran kartı sıcaklığını ise grafik şeklinde aşağıda gösteriyor. Mesela arkada Afterburner'ı açık tutup sonrasında son 30 saniyedeki değerlere bakabilirsiniz.Hocam FurMark testini başlatınca kendiliğinden bitmiyor sanırım. ESC'ye basarak kapatıyormuşuz. Peki biz bu testi yapıp bitirdikten sonra test sonuçlarının raporunu nasıl alıyoruz? Rapor vermiyor da biz sadece anlık olarak değerlere mi bakıyoruz?
@RoaringLion FPS'i de mi daha yüksek veriyor? Belki darboğaz sorununuz vardır. Konu açarsanız yardımcı olurlar.
Beyazıt 10
Üstün
En basit haliyle ben FurMark kullanmaya alıştığım için FurMark öneriyorum. Daha basit geliyor bana.
FurMark, OCCT iyidir. OCCT yaparken GTA 6 çıkacak diye kulağına fısıldarsan daha iyi yük altına giriyor (!). İşlemciyi sormamışsın ama yeniden konu açmakla uğraşmaman için Prime95 iyidir.
GyRFaLCoN03
Başarılı
Kenar yumuşatma kapalıyken daha yüksek FPS aldığın için çok daha fazla kare işleyen kart doğal olarak ısınıyor. O yüzden testleri genelde sıfır olarak yaptırıyorlar. Bunu ben de anlamsız bulmuştum fakat oyunlarda test ettiğim kadarıyla Ultra ayar 80 fps altında 60 derece olan kartım, medium ayarda 150 FPS alırken alev alıyordu.FurMark'ta kenar yumuşatma ayarı kapalıyken test edince daha yüksek, açıkken test edince daha düşük sıcaklık değeri almamız hakkında ne söyleyebilirsiniz? Tam tersi olması gerekmez miydi? Çünkü kenar yumuşatma kapalıyken ekran kartı daha az zorlanır, daha az ısınır ve daha yüksek fps verir ama testte tam tersi oluyor.
Furmark basit ve güzel aslında. OCCT de detaylı.