Çözüldü Hangi internet firmasını tercih etmeliyiz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Glay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 668
  • Etiketler Etiketler
    hangi tercih
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Glay

Uzman
Merhaba, internet taahhüdü sona ermiş ve yeni bir firma bakıyoruz. Şu an Superonline kullanılıyor ve 1000 Mbps fiber hız veriyorlar. Fakat ben Superonline'da kalmak istemiyorum çünkü bu modeme hız sınırı falan koymak istiyoruz ve Superonline'ın saçma sapan sansürlerinden de canımız sıkıldığından dolayı açıkçası kalmak istemiyoruz. Az önce sorgulama yaptım, TurkNet ve Milleni en fazla 100 Mbps verebileceğini söylüyor. Bu durumda sizce ne yapmalıyım?

Çözüm
@Glay, diğerleri neden önermemiş anlayamadım açıkçası. Routerla çok kolay çözülebilecek bir problem bu. 1000-1500 TL civarına alabileceğin kaliteli bir router'ı diğer kata koy, mümkünse bir de kablo çek routera, mis gibi kullansınlar Daha ucuza bile alabilirsin ama gigabit internetin tamamını veremez muhtemelen. MR70X var, WiFi üzerinden bile 500+ Mbps hız verebilir.

Ek olarak DPI engelleme uygulamalarını router'a kurup bir de DNS'yi router'dan değiştirirsen router'a bağlı her cihaz her siteye girebilir, ek olarak bilgisayardan, telefondan vs. uğraşmana gerek kalmaz.
Kesinlikle D-Smart.

Son düzenleyen: Moderatör:
O saçma sapan sansürleri devletimiz uyguluyor, Turkcell kafasına göre engelleme getirmiyor. TurkNet'e veya Millenicom'a geçsen yine Discord'a giremeyeceksin. Fark Turkcell'in bu engellemeler konusunda kullanıcının işini iyice zorlaştırmaya çalışmasında.

Millenicom'u düşünme bile. Rezalet ötesi bir firma. Davalık olduk kendileriyle. Hiçbir türlü muhatap bulamıyorsunuz karşınızda, destek 0.

TurkNet konusunda da sırf Discord gibi yerlere daha kolay girmek için internet hızından 10 kat feda etmek bana hiç mantıklı gelmiyor. Senin bileceğin iş. Unutmaman gereken konu dediğim gibi, TurkNet'e girdiğinde internetin kapıları bir anda ardına kadar açılmayacak, engelli siteler engelli kalmaya devam edecek. Sadece engeli aşman daha kolay olacak.

Zaten Discord'a yeniden girmeyi beklemek gibi bir düşüncem zaten yok fakat zorlaştırmayı git gide arttırıyor bu durum çok rahatsız etmeye başladı onu kast ediyorum. Modem arayüzüne erişim izni de vermiyorlar. Modemde iki farklı bağlantı yapmak istiyoruz ona da izin vermiyor. Böyle saçma sapan bir firma.

Şimdi anladığım kadarıyla durum şu mu: Superonline kendi altyapısını sadece kendisine kullandırtıyor. Başka hiçbir firma Superonline üzerinden hizmet veremiyor. Başka bir firmaya geçtiğimizde de hızımız 100 Mbps'ye düşecek. Firma fark etmeksizin doğru mudur?

Başka bir firmaya geçtiğimizde de hızımız 100 Mbps'ye düşecek. Firma fark etmeksizin doğru mudur?
Evet. Başka firma kendi altyapısıyla 100 Mbps üstü hız sunmuyorsa hızın 10 kat düşecek.

Modem işlemleri için 1000-1500 liraya router alabilirsin. Engelli siteleri aşmak için de DNS değişimi + DPI engelleme hala işe yarıyor. Turkcell otomatik DNS ayarında seni kendisine yönlendiriyor, bu yüzden istediğin kadar DPI engelle pek bir anlam ifade etmiyor. Sitenin adresini Turkcell'e sorduktan sonra paket incelemesini engellesen ne olacak?

Yine uğraştırıcı ve maliyetli maalesef ama yapacak bir şey yok. Binada altyapı yoksa Turkcell'in b**unu burnumuzu büke büke yiyeceğiz. Ben de aynı durumdan muzdaripim. Taahhüt imzalarken binada Turkcell gigabit verirken diğer bütün ISS'ler maksimum 35 verebiliyordu. Çok da zor bir karar olmadı, ne kadar sorunlar olsa da 35'den 1000'e hepsine değecek fark vardı.

100 bana yeter dersen TurkNet'e geçebilirsin. 1000'i feda etmeye gerek yok dersen başka çaren yok gibi.

Şimdi evet 1000 Mbps çok cazip geliyor gerçekten fakat şöyle bir problem var ev dublex. Yukarıda bir aile aşağıda bir aile yaşıyor mantığıyla düşünebilirsiniz. Hal böyle olunca bir online oyunda biri bir şey indirmeye kalkıyor pingler tavan duruma geliyor. Dur dedim farklı bir Wifi noktası daha oluşturalım onları oraya bağlayalım bir baktım bunu yapamıyorum. Foruma da konu açtım bunu Superonline olduğu için yapamıyormuşum, modem değiştirsem de bu sorun devam edecekmiş. Şimdi router alsak bu sorunu çözebilir miyiz? İkincisi engellemelere bu kadar kafayı takan bir şirket olamaz ya. Allah aşkına düz VPN ile yapılacak şeyleri bir ton uğraş veriyoruz saçma sapan gerçekten gına geldi o yüzden sordum.

Başka firmalar ise sadece TT üzerinden altyapı veriyor onlar da en fazla 100 veririz diyor. Bu işi router ile çözebilir miyiz peki? İki farklı Wifi noktası oluşturup PC dışındakileri hepsini diğer Wifi'ya bağlamak benim sorunu çözer ona da bir hız sınırı koyabilirsem çok iyi olur.

@Glay, diğerleri neden önermemiş anlayamadım açıkçası. Routerla çok kolay çözülebilecek bir problem bu. 1000-1500 TL civarına alabileceğin kaliteli bir router'ı diğer kata koy, mümkünse bir de kablo çek routera, mis gibi kullansınlar Daha ucuza bile alabilirsin ama gigabit internetin tamamını veremez muhtemelen. MR70X var, WiFi üzerinden bile 500+ Mbps hız verebilir.

Ek olarak DPI engelleme uygulamalarını router'a kurup bir de DNS'yi router'dan değiştirirsen router'a bağlı her cihaz her siteye girebilir, ek olarak bilgisayardan, telefondan vs. uğraşmana gerek kalmaz.

Çözüm
Hadi ya, ben bunun için 5-6 ay çırpındım hadi taahhüt bitsin de çıkalım diye bekledim. Çözüleceğini bilsem gerçekten Router ile donatırdım evi ya çektiğim eziyetin haddi hesabı yoktu ya. Oraya kablo çekemeyiz sanırsam çok müsait bir gidişi yok maalesef. O zaman dediğinizi yapalım ya çok teşekkür ederim. İnternet olaylarını çok bilmediğimden de router ne nasıl işe yarar çok bilgim de yoktu kaldı öyle. Tekrardan teşekkür ederim o zaman interneti devam ettireyim bir router siparişi vereyim deneyelim.
Aslında hiçbiri dedikleri hız yok ya çok para ya da güle güle.
Maalesef öyle de kötünün iyisini seçmeye çalışıyoruz.

@Glay, kablo çekmeden WiFi'yle de bağlanabilir router, kablo sadece WiFi sinyali zart zurt problemlerini ortadan kaldırarak maksimum hızı düzgün şekilde almasını sağlar o kadar. Router önerisi için konu açıp @62 'ı etiketle, ben de ona soruyorum ne alayım diye. Kendi çapında bir şeyler biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…