Bütçe
50.000 TL

Yelleeror

Becerikli
Merhaba,

Elimde olan 12 Pro cihazımı sattım ve üstüne ekleyip 15 almayı düşünüyorum. Ne gibi donanım farklılıkları vs. fark edilir şekilde olur, yeni ne gibi özellikler eklenebilir? Kesinlikle alacağım cıhazı, daha karar vermedim ama sıfır bır cihaz alacağım. Aslında iPhone 16'yı da düşündüm ama maalesef ki bütçemi çok zorluyor ama aralarındaki farkları ister istemez öğrenmek istiyorum. 12 Pro ile 15 ve 16'nın ne gibi farkları var? 15 ile 16 arasındaki 10.000 TL farka değer mı? 12 Pro'ya kıyasla ne farkları olur? Sizin öneriniz ne olur?

Bir iPhone kullanıcısı olarak soruyorum. Seçeneğiniz illa Apple yönünde mi olmalı? Çünkü 60 Hz cihaza bu kadar para vermek bir noktada artık mantıksız geliyor. 17 ve üzeri düşünmeyecekseniz Android tarafında çok iyi alternatifler var. 12 Pro ile 15 arasındaki fark çip ve Dinamik Ada olur. Kamera konusunda hepsi birbirine neredeyse yakın.

Sıfır alacaksan bütçende pek seçenek yok. 15 alacağına 16e alman daha mantıklı olur zaten.

Hocam Ultra genıs acı yok ve MagSafe falan olmadıgı ıcın cok dusunmuyorum o modelı bazı eksıklıklerı var dogal olarak.

Bir iPhone kullanıcısı olarak soruyorum. Seçeneğiniz illa Apple yönünde mi olmalı? Çünkü 60 Hz cihaza bu kadar para vermek bir noktada artık mantıksız geliyor. 17 ve üzeri düşünmeyecekseniz Android tarafında çok iyi alternatifler var. 12 Pro ile 15 arasındaki fark çip ve dinamik ada olur. Kamera konusunda hepsi birbirine neredeyse yakın.

Hocam Android düşünmüyorum da gercekten 60Hz gunumuzde dusuk olsa da gozume cok kotu gelmıyor yanı de almak mantıklı mı ılk cıktıgında mı almak mantıklıydı bılemıyorum ama iPhone alacagım kesın dıyebılırım sızın onerılerınız nedır 16e dısında.

15 ile 16 arasındaki farka değer, 15 bomboş çöp bir telefon. Ha bana kalırsa 15 de alınmaz, 16 da alınmaz, 17 de alınmaz. iPhone 16 muadili olan S25'i neredeyse iPhone 14 parasına alıyorsun, şaka gibi :D

12 Pro ıle 15 ve 16'nın ne gıbı farkları var?
iPhone 16;
  • Daha iyi ana kameraya sahip.
  • Daha iyi video çekim performansına sahip.
  • Daha yüksek parlaklığa çıkabilen panele sahip.
  • Daha kaliteli panele sahip.
  • 4 nesil daha güncel bir SoC (A14 -> A18) bulunduruyor.
Normal kullanıcının bariz hissedebileceği en temel farklar bunlar.

Hocam Ultra genıs acı yok ve MagSafe falan olmadıgı ıcın cok dusunmuyorum o modelı bazı eksıklıklerı var dogal olarak.

Hocam Android düşünmüyorum da gercekten 60Hz gunumuzde dusuk olsa da gozume cok kotu gelmıyor yanı de almak mantıklı mı ılk cıktıgında mı almak mantıklıydı bılemıyorum ama iPhone alacagım kesın dıyebılırım sızın onerılerınız nedır 16e dısında.

Kamera konusunda takıntılıysanız 15 de işinizi görmez. Makro olayı sıkıntı çünkü. 15 de o fiyatı kesinlikle hak etmiyor.

Ben 16e önermem hocam. iPhone alacağınız kesin ise bütçeyi çok az zorlayıp 16 almanız daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kamera konusunda takıntılıysanız 15 de işinizi görmez. Makro olayı sıkıntı çünkü. 15 de o fiyatı kesinlikle hak etmiyor.

Vallahi hocam kameraya cok takılmam ama Ultra genıs acı yoksa sıkıntı.

Ben 16e önermem hocam. iPhone alacağınız kesin ise bütçeyi çok az zorlayıp 16 almanız daha mantıklı.
anladım hocam pekı bu yapay zekası falan nedır zaten ben yuksek ıhtımal kullanmam da almak ıcın kararımı degıstırebılır suan dandık anroıdde oldugum ıcın acılınden alıcam telefonu 16da bıraz butcemı zorlar ama bır sekıl halletmeye bakıcam

60hz ekran gözünüze kötü görünmemesinin sebebi 120+ kullanmamış olmanız hocam. iphone 13 ten 17 proya geçtikten sonra su veresim gelmiyor panele.