Hepsini tek tek kontrol ettim, açıklıyorum;
TTNET (namı diğer Türk Telekom): 100 Mbps
TurkNet: 73 Mbps
Turkcell Superonline: 50 Mbps
Türksat Kablonet: 35 Mbps
İnternete üst katta bağlanıyor ve bu firmaların kendi iddialarına göre kendi altyapıları var ki evet, TTNET kesilince bunlarda kesilmiyor. TTNET'ten şu yüzden vazgeçmek istiyorum: Durmadan internetimiz kesiliyor, ayda 7 kere falan, o da en az ve durmadan aradığımda kablo çalındı diyorlar. Her ay mı çalınıyor bu kablolar? Neyse, 1 hafta önce tekrar kesildi ve tekrar aradım, durumu anlattım, çok kesildiğini, diğer firmalarda kesilmediğini anlattım. Bana dediler ki "Kablolar çalındı, yapacak bir şey yok." (Bunu da muhtemelen şeyden söylüyorlar, yine böyle bir şey olmuştu, 3 ay interneti kestiler ve kimse sesini çıkartmadı.) Ben bu cevabı alınca direkt dedim ki "Anladım, cayma bedeli ne kadar?" Dedi ki kadın "Kontrol ediyorum (bir müddet beklemeden sonra) 1.300 TL olarak gözüküyor." Dedim ki "Eee daha ne? Superonline 1.500 TL'ye, TurkNet'te 2.500 TL'ye kadar karşılıyor. Bunu öğrendiğim iyi oldu, diğer firmalar ile de bir iletişime geçeyim." Dedim, sonra işte klasik "Kolay gelsin", "Yardımcı olmamı istediğiniz başka konu var mı?" vs. bu muhabbetler ve bana kablo çalındı denilen altyapı 21.00'da gelmesi beklenen internet, ne hikmetse ben caymak istiyorum deyince 12.20'de geri geldi (12.15'te aradım, 12.18 gibi telefonu kapattım) ve bu başıma kaç kere geldi, cidden bıktırdı. Yani önerileriniz nelerdir? VPN'ye de VPN'den çok DPI (GoodbyeDPI, ByeDPI falan) kullanmak istiyorum, hızlı olsun istiyorum. Üst katta dedemgil oturuyor, onlara da kablo çekiyorum, bu sebeple hızı yüksek olsun istiyorum, onlara gidiyor bir miktar, bize yüksek bir hız kalsın. Şimdiden teşekkürler.