Hangi İSS tercih edilmeli?

Bu tamamen size gelecek. Router ve bölgesel olarak değişiklik gösteriyor. Babamlar Yalova'da TT FTTH fiber altyapısında TurkNet kullanıyor, memnunlar; kopma vs. olmadı.

Bu biraz bölgeye de bağlı bir durum. Ben VDSL altyapıda da Fiber altyapıda da hiç sorun yaşamadım mesela. Sadece taşıma başlattığımda son 2 gün internetimi bilerek kastırmışlardı, packet loss değerleri tavan. Ama normal zaman kullanımı olarak memnunum. TurkNet'in de fiyatları bu hale gelince en mantıklı yol bu gözüküyor.

Alttaki 2 firmayı da tercih edebilirsiniz bu arada. Netspeed uygun ama benim gözlemime göre diğer firmalara kıyasla ping değeri biraz daha yüksek.

TTNET altyapısı da olsa TurkNet her zaman en iyisidir. GigaFiber varsa tadından yenmez, o ayrı. Zam mevzusuna gelince, insanları şöyle kandırıyorlar taahhüt olayında firmalar: İlk 6 ay 700 TL, sonraki aylarda 1.400 TL. Ortalamaya vurduğunda her halükarda TurkNet daha mantıklı oluyor. Ben en üst paketleri baz alarak söylüyorum, haberin olsun. Bir de bölgende GigaFiber var ise daha iyisi yok; GigaFiber yok ise TTNET altyapısında TurkNet aldığını varsayalım, 1000-50 alabiliyorsun, GPON var ise. 949 TL olacak, TTNET altyapısı olduğu için +200 TL de fark alıyor, 1.150 TL yapıyor her şey dahil. Ancak 1 yıllık peşin ödeme de yapılabiliyor, 3 taksit ile tercih meselesi. Öyle bir tık daha düşüyor, hızlı davranırsan 30 Haziran son gün diye hatırlıyorum peşin ödeme olayında.

Bence her şekilde 1000-50 de olsa, 1000-1000 GigaFiber'de olsa TurkNet en mantıklı seçim olacaktır.

Ve şunu da unutma, TTNET altyapısından da alsan yurt dışı çıkışları her zaman TurkNet'in daha kaliteli. TTNET altyapısı diye aynı çıkışları kullanmıyorlar, bilgin olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

+200 değil 1000 Mbps yükseltmesi +350TL oldu.

SOL'un kendi altyapısından hizmet alıyorsan ve memnunsan 1 temmuza kadar 1000 Mbps 800 TL onu kullanabilirsin yoksa Telekom mantıklı gibi. Zaten aralıkta bir zam daha yiyecek deniyor Telekom'da taahhüt yaparsın kafan rahat olur.

Benim de evin bir üst sokağına Turknet GigaFiber kazısı yapılıyor, alırım bir hayırlı olsunuzu
Size yazarken babam geldi, söyledi, gittim kontrol ettim, İBB rögarları çekilmiş, Turknet ekibi kazıyormuş

Ben de 800 TL 1000 Mbps paketini düşünüyordum ancak altyapıyı TT döşediği için kullanamıyormuşum, sadece taahhütsüz paketleri seçebiliyorum. O nedenle TT ve Turknet'e kaymaya başladım. Turknet'te yıllık ödemeyi kabul ettirebilirsem pedere 1000 Mbps yükseltmesi ile TT'ye göre daha kârlı duruyor. Eğer yok öyle olmaz taahhütlü olsun derse mecbur TT'de 100-200 Mbps'lik paketlere yöneleceğiz.

Turknet'in sayfasında GigaFiber istiyorum diye bir sayfa mevcut, o nedir hocam?

Talep topluyorlar, bölgenin o talep yoğunluğuna göre Gigafiber planlaması yapıldığını belirtiyorlar. Doğruluğunu bilmemekle beraber.

Onu çevrendeki herkese gönder, başvursunlar ücretsiz ve GigaFiber gelse bile almak azorunda değiller. Arz talep oranını alıyorlar öncelik vermek için. Ben bütün mahalleye dağıttım QR kod ile yapmışlar ki sonunda geliyor GigaFiber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…