Hangi kasayı tercih etmeliyim? TUF GT502, GR701 Hyperion veya MEG 700L PZ?

erayerinc

Uzman
Merhaba arkadaşlar, ben bir sistem toplama sürecindeyim. Parçalarımın büyük çoğunluğunu aldım. Ancak kasa konusunda hem kararsızlığım var hem de ihtimal dahilindeki bazı kasaların stoku an itibarıyla yok. Kasa tercihi konusunda sizlere danışmak istiyorum. Topladığım sistem üst düzey bir sistem oldu. O nedenle iyi bir kasa almak istiyorum.

Kasa konusunda da birkaç kriterim var. Bunlardan biri önde USB C 3.2 2x2 desteği olması. Bunu istememin nedeni de anakart desteğnin olması ve benim de bu imkandan yararlanmak istemem. Diğer konu ise işlemci AiO ve ekran kartı AiO rahat bir montaj yapabilmek. Kasa malzemelerinin kaliteli iyi olması. İleride olur da bazı parçalar değiştirmek istersem alan darlığı yaşamak çok fazla istemem.

Düşündüğüm 2-3 kasa modeli bulunmakta. Sizlerin önerisini de almak isterim.

ASUS TUF GT502: En beğendiğim kasalardan biri ancak 2 AiO ve diğer parçalar ile çok mu sıkışık olur? Yarın bir gün ekran kartı değiştirsem sığmama gibi bir durum olabilir mi?

ASUS ROG GR701 Hyperion: Beğendiğim güzel bir kasa. İçi de ferah. Ekran kartı vs değiştirsem alan sorunu olmaz diye düşünüyorum. Bu kasayla ilgili 2 konu var. Birincisi stok yok. Ne zaman gelir bilemiyorum. İkincisi ben önde yer alan fanları iptal etmeden ekran kartı AiO'sunu takmak istiyorum. Recep bey daha önce bunkasaya bir montaj yapmış ve öndeki fanları çıkartıp AiO takmıştı. O videodan aldığım ekran görüntüsünü aşağıya paylaşıyorum. O ekran görüntüsünde kasa da arkaya yakın yan tarafında bir fan ve radyotör desteği olduğu görünüyor. Sizce AiO oraya takılabilir mi? Görsel aşağıya eklenmiştir. Ayrıca eğer bu kasayı tercih edip öne takarsam kaaa içindeki hava akışı olumsuz olur mu? Yani yetersiz kalır mı?

MSI MEG 700L PZ: Bu kasa içi alanda güzel duruyor. Önde istediğim bağlantı imkanı da var. İçinde fan olmaması bir yerde artı bir yerde eksi. Ancak iki AiO da takıp rahatça kullanılabilir diye düşünüyorum.

Sistemin diğer parçaları
  • AMD Ryzen 9950X3D
  • ASUS ROG Crosshair X870E Hero
  • ASUS ROG astral LC 5090
  • Samsung 9100 Pro 4TB
  • Samsung 990 Pro 4TB
  • G.Skill 128 GB 6.000MHz CL34
  • Arctic LF 3 Pro 360/420(kasa tercihine göre alınacak)
  • ASUS ROG Thor 1600W Titanium 3 Power Supply

Dosya Ekleri

• image0.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu güzel bir kasa. Lian li pek düşündüğüm bir marka değil. Birde ön typec 3.1 maalesef. Benim seçtiğim anakart 3.2 gen2x2 destekliyor ve ben o desteği veren bir kasa istiyorum

Bu kasa da güzel ve beğendiğim bir kasa ancak onda sa öndeki type c 3.2 gen2x2 değil

Başka önerisi olan veya gr701 de görselini eklediğim alana ekran kartı aio takılması konusunda yorumu olan var mı

Peki sizce MSI kasası nasıl?

Açıkçası çok bir esprisi yok ancak aynı segmentlerde diyebilirim. Alt üst 420mm destekli yan 360mm destekli üste 420mm sıvı soğutma yana GPU takabilirsin. Alttan da güzel hava girişi olacaktır. Yani attığın kasaların hiçbirisi üzmez.

Peki gr701 de önde gelen fanları söküp ekran kartı aio takmak kasadaki hava akışını olumsuz etkiler mi? Ya da başka deyişle yetersiz kalır mı? İşlemci sıvı soğutması, ekran kartı sıvı soğutması ve arka fan olacak sadece.

Bu arada Msi kasa da çok güzel ancak parçaların çoğu Asus olunca kasa da Asus olsa güzel olur düşüncesi oluşuyor kafamda.

Bunun dışında alanın rahat yeteceğini bilsem gt502 alırdım. Ancak tereddüt ediyorum iki aio olunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…