Peki GR701 de önde gelen fanları söküp ekran kartı AiO takmak kasadaki hava akışını olumsuz etkiler mi? Ya da başka deyişle yetersiz kalır mı? İşlemci sıvı soğutması, ekran kartı sıvı soğutması ve arka fan olacak sadece.
Bu arada MSI kasa da çok güzel ancak parçaların çoğu ASUS olunca kasa da ASUS olsa güzel olur düşüncesi oluşuyor kafamda.
Bunun dışında alanın rahat yeteceğini bilsem GT502 alırdım. Ancak tereddüt ediyorum iki AiO olunca.
GT502 için sadece bunu bulabildim. Bence rahatlıkla yetecektir. Bu kadar para verdikten sonra açıkçası bende gösterişli bir kasa isterim. GR701 tank gibi kasa ancak aşırı derecede pahalı bence değmez. Stoklarda olsa Phanteks NV9 da önermek isterdim. Ancak ben kendime alacak olsam aynı tip sistemde yine NV5 tercih ederdim fazla büyük değil ve yeterli alana sahip ayrıca gösterişli bir kasa fiyatı da uygun.
GT502 için sadece bunu bulabildim. Bence rahatlıkla yetecektir. Bu kadar para verdikten sonra açıkçası bende gösterişli bir kasa isterim. GR701 tank gibi kasa ancak aşırı derecede pahalı bence değmez. Stoklarda olsa Phanteks NV9 da önermek isterdim. Ancak ben kendime alacak olsam aynı tip sistemde yine NV5 tercih ederdim fazla büyük değil ve yeterli alana sahip ayrıca gösterişli bir kasa fiyatı da uygun.
Gr701 resmi satıcılarda stoğunyok. Şu an satanlarda resmi satıcı değil ve stok durumunu bildikleri için fiyatı absürdleştirdiler. Muhtemelen yeni stok geldiğinde fiyat normalleşir. Hava akışı açısından ne düşünüyorsunuz söylediğim durum olması halinde? Yani öndeki fsnları sökme durumunda?
Phanteks bakmıştım ancak dediğiniz gibi stok yok.
Gt502 çok büyük olmadığı içinde beğeniyorum. Ancak orada hem de kablo akışı çskışm ihtimalleri düşündürüyor.
O kasanın hava akışı açısından ekran kartı aiosunu öne takmak mı yoksa görselini koyduğum alana mı takmak daha iyi bir seçenek olur? Öne takmak durumunda hava akışı açısından olumsuz bir durum olur mu?
O kasanın hava akışı açısından ekran kartı aiosunu öne takmak mı yoksa görselini koyduğum alana mı takmak daha iyi bir seçenek olur? Öne takmak durumunda hava akışı açısından olumsuz bir durum olur mu?
Öne sorun olmaz. Ön tarafa push pull yapılabilir. Kasayı toplayan öyle istemiş olabilir veya Recep Hoca öyle makul görmüştür fakat ön tarafa push pull imkanın var gözüküyor.
Ön tarafa push pull yapılıyorsa yaparsın. Üst tarafa işlemci soğutusucu gelir.
Ön tarafa push pull yapamıyorsan ön fanları çıkarıp yana takarsın. Ekran kartı aio önde kalır.
Hava akışından dolayı hiçbir sorun olmaz öndekileri yana alıp öne ekran kartını üste sıvı soğutmayı takabilirsin. Gayet de serin çalışır bir sorun olmaz. Bu arada NV5 Inventus'da mevcut.
Öne sorun olmaz. Ön tarafa push pull yapılabilir. Kasayı toplayan öyle istemiş olabilir veya Recep Hoca öyle makul görmüştür fakat ön tarafa push pull imkanın var gözüküyor.
Ön tarafa push pull yapamıyorsan ön fanları çıkarıp yana takarsın. Ekran kartı aio önde kalır.
Hocam push pull kastınız nedir? Bu kasanın önünde dahili 3x140 var. Benim sorduğum yan yer 3x120 destekliyor. Yana olursa ekran kartı sıvı soğutucusu olur sadece. Ancak o da soru işareti. Benim kafamdaki soru ise eğer o yan olmazsa ve ekran kartı sıvı soğutucusunu öne takarsak içerdeki hava akışı sorunsuz olur mu?
Hava akışından dolayı hiçbir sorun olmaz öndekileri yana alıp öne ekran kartını üste sıvı soğutmayı takabilirsin. Gayet de serin çalışır bir sorun olmaz. Bu arada NV5 Inventus'da mevcut.
Hocam öndekiler .3x140mm. Yan ise en fazla 3x120. Eğer ekran kartı sıvı soğutucusunu yana takamaz durumda olur ve öndeki fanları çıkarıp ekran kartı sıvı soğutucusunu takarsak sadece 2 sıvı soğutma ve arka fan kalır. Bu hava akışının düzgün olmasını sağlar mı? Zaten eğer ekran kartı sıvı soğutmasını eklediğim görseldeki yere takabilirsek ve önü bozmazsak bir sorun olacağını sanmıyorum. Sorun takamadığım durumda ki hava akışı
Hocam push pull kastınız nedir? Bu kasanın önünde dahili 3x140 var. Benim sorduğum yan yer 3x120 destekliyor. Yana olursa ekran kartı sıvı soğutucusu olur sadece. Ancak o da soru işareti. Benim kafamdaki soru ise eğer o yan olmazsa ve ekran kartı sıvı soğutucusunu öne takarsak içerdeki hava akışı sorunsuz olur mu?
Hocam öndekiler .3x140mm. Yan ise en fazla 3x120. Eğer ekran kartı sıvı soğutucusunu yana takamaz durumda olur ve öndeki fanları çıkarıp ekran kartı sıvı soğutucusunu takarsak sadece 2 sıvı soğutma ve arka fan kalır. Bu hava akışının düzgün olmasını sağlar mı? Zaten eğer ekran kartı sıvı soğutmasını eklediğim görseldeki yere takabilirsek ve önü bozmazsak bir sorun olacağını sanmıyorum. Sorun takamadığım durumda ki hava akışı
Hocam push pull kastınız nedir? Bu kasanın önünde dahili 3x140 var. Benim sorduğum yan yer 3x120 destekliyor. Yana olursa ekran kartı sıvı soğutucusu olur sadece. Ancak o dasdoru işareti.
Hocam öndekiler. 3x140mm. Yan ise en fazla 3X120. Eğer ekran kartı sıvı soğutucusunu yana takamaz durumda olur ve öndeki fanları çıkarıp ekran kartı sıvı soğutucusunu takarsak sadece 2 sıvı soğutma ve arka fan kalır. Bu hava akışının düzgün olmasını sağlar mı? Zaten eğer ekran kartı sıvı soğutmasını eklediğim görseldeki yere takabilirsek ve önü bozmazsak bir sorun olacağını sanmıyorum. Sorun takamadığım durumda ki hava akışı
Ekran kartı sıvı soğutucusunu yana takarsın öndekileri ellemezsin. Zaten öndeki ve yandaki fanlar intake fan. Eğer yana sığmaz ise öndekileri söküp ekran kartını öne takarsın. Yine de hava akışını olumsuz ekilemez.