Ön fanların içeri üfleyen tarafına radyatörü koyuyorsun daha sonra radyatörün diğer tarafına da kendi fanlarını koyuyorsun. Yani 2 fan sırasının ortasına radyatör ekliyorsun. Verimli olur ama çok fazla değil yani 5 10 derece fark ettirmez.
Yaptığınız yorumlardan anladığım kadarıyla eğer ekran kartı soğutucusunu yana takabilirsem verimli olur diye anlıyorum. Takamazsam ve öndeki fanları çıkarıp öne takarsam da hav akışı yetersiz olmaz diye anlıyorum. Bütün bunlara alternatif olarak önü iptal etmeden de radyotörü takmayı düşünebilirim diye anladım.
Ek olarak diğer iki kasadan birini de tercih edersem çok bir sorun yaşamam diye anlıyorum.
Son olarak ekran kartı soğutucusunu yana taktığım seneryo ve öne taktığım seneryoda fanlar intake mi olmalı? Hangisi nasıl takılmalı? En az toz oluşumunu nasıl sağlarız? Tabi bununla birlikte performansı da yüksek tutup kasa içini de serin tutmalı.
Yaptığınız yorumlardan anladığım kadarıyla eğer ekran kartı soğutucusunu yana takabilirsem verimli olur diye anlıyorum. Takamazsam ve öndeki fanları çıkarıp öne takarsam da hav akışı yetersiz olmaz diye anlıyorum. Bütün bunlara alternatif olarak önü iptal etmeden de radyotörü takmayı düşünebilirim diye anladım.
Son olarak ekran kartı soğutucusunu yana taktığım seneryo ve öne taktığım seneryoda fanlar intake mi olmalı? Hangisi nasıl takılmalı? En az toz oluşumunu nasıl sağlarız? Tabii bununla birlikte performansı da yüksek tutup kasa içini de serin tutmalı.
Öne de taksan yana da taksan intake olmalı. Öne takarsan zaten 6 fan intake olacak ama öndeki havayı tutan 3 fanın tuttuğu havayı hemen arkasındaki aynı şekilde içeriye verecek pek mantıklı değil. Bence yana sığacaktır endişen olmasın. Çünkü o kasa devasa bir şey yana radyatör takılamaz gibi bir saçmalık yapmamışlardır.
Öne de taksan yana da taksan intake olmalı. Öne takarsan zaten 6 fan intake olacak ama öndeki havayı tutan 3 fanın tuttuğu havayı hemen arkasındaki aynı şekilde içeriye verecek pek mantıklı değil. Bence yana sığacaktır endişen olmasın. Çünkü o kasa devasa bir şey yana radyatör takılamaz gibi bir saçmalık yapmamışlardır.
Ben öne takınca yeterli olur diye derken öndeki fanları çıkarıp önse sadece sıvı soğutma koyarım diye düşünerek söylemiştim. Hem fan hem sıvı soğutma yapmam çok yüksek ihtimalle. O durumda yeterli olur diye anlamıştım.
Ben öne takınca yeterli olur diye derken öndeki fanları çıkarıp önse sadece sıvı soğutma koyarım diye düşünerek söylemiştim. Hem fan hem sıvı soğutma yapmam çok yüksek ihtimalle. O durumda yeterli olur diye anlamıştım.
Cevabınız için teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız. O zaman gr701 son karar. Üstte 420mm soğutucu ön ya kalacak ya da ekran kartı sıvı soğutucusu olacak.
Bu arada üstte arctic 420mm sorunsuz olur diye düşünüyorum. Sığmama veya çakışma vb sorunlar olmaz herhalde
Cevabınız için teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız. O zaman GR701 son karar. Üstte 420mm soğutucu ön ya kalacak ya da ekran kartı sıvı soğutucusu olacak.
Hocam arctic yerine Asus proart lc 420 sıvı soğutma tercih etsem rgb dışında çok kaybım olur mu? Arctic en büyük avantajı vrm fanı olması. Bu fan bıkmazsa çok büyük eksi olur mu?