Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Hocam Arctic yerine ASUS ProArt LC 420 sıvı soğutma tercih etsem RGB dışında çok kaybım olur mu? Arctic en büyük avantajı VRM fanı olması. Bu fan bıkmazsa çok büyük eksi olur mu?
Vallahi ProArt serilerinin performansları canavar gibi 1 2 derece oynar oynamaz araları bence. Hatta sıvı soğutmayı ProArt alacaksan PA602 bütçe dahilinde olursa çok daha iyi olur.
Vallahi ProArt serilerinin performansları canavar gibi 1 2 derece oynar oynamaz araları bence. Hatta sıvı soğutmayı ProArt alacaksan PA602 bütçe dahilinde olursa çok daha iyi olur.
Hocam ChatGPT sorduğumda(zparalı olan versiyon) 10-12 derece etkileyebilir dedi. Ondan beni tereddüte itti. Proart aio da noctua fan olması benimtam sona gelmişken düşündürttü.
Pa602 de stok sıkıntısı var gibi. Bununla birlikte ekran kartı harici sıvı soğutması olduğundan onu takacak yer yok, varsa da ben bilmiyorum. Işlemcininki yukarı takarız ama diğerini takamayız. Ayrıca hızlı cevabınız için teşekkür ederim
Ek: Ekranı olan sıvı soğutmalarda ekran için USBlerden feragat etmek gerekiyor diye biliyorum. Proart aio da ekran yok gibi gördüm ama Amazon ürün başlığında bir ekran ibaresi vardı. Emin olamadım.
Hocam ChatGPT sorduğumda(zparalı olan versiyon) 10-12 derece etkileyebilir dedi. Ondan beni tereddüte itti. ProArt AiO da Noctua fan olması benimtam sona gelmişken düşündürttü.
PA602 de stok sıkıntısı var gibi. Bununla birlikte ekran kartı harici sıvı soğutması olduğundan onu takacak yer yok, varsa da ben bilmiyorum. Işlemcininki yukarı takarız ama diğerini takamayız. Ayrıca hızlı cevabınız için teşekkür ederim
Ek: Ekranı olan sıvı soğutmalarda ekran için USB'lerden feragat etmek gerekiyor diye biliyorum. ProArt AiO da ekran yok gibi gördüm ama Amazon ürün başlığında bir ekran ibaresi vardı. Emin olamadım.
Evet sizin LC'yi hesaba katmadım. Ekran için USB'lerden feragat etmeye gerek yok. Çünkü anakart üzerinde USB portu kullanıyor (arka panelden bahsetmiyorum). Yeni nesil kasalar artık direk 3.0 ile geldiğinden ekran için kullanılan USB portundan farklı bir port kullanıyor. O sıkıntı değil. LC üzerindeki bahsettiği ekran ise büyük ihtimal LED'i çünkü bu serilerde ekran yok ama LED var ve bu LED'i termometreye benzetip sıcaklık yükseldiğinde LED yükseliyor düşünce düşüyor.
Yine de 2 soğutucuda seni üzmez. Ben olsam o sistem RYO alırdım yakışırdı ve ekosistemi bozmazdı.
Evet sizin LC'yi hesaba katmadım. Ekran için USB'lerden feragat etmeye gerek yok. Çünkü anakart üzerinde USB portu kullanıyor (arka panelden bahsetmiyorum). Yeni nesil kasalar artık direk 3.0 ile geldiğinden ekran için kullanılan USB portundan farklı bir port kullanıyor. O sıkıntı değil. LC üzerindeki bahsettiği ekran ise büyük ihtimal LED'i çünkü bu serilerde ekran yok ama LED var ve bu LED'i termometreye benzetip sıcaklık yükseldiğinde LED yükseliyor düşünce düşüyor.
Yine de 2 soğutucuda seni üzmez. Ben olsam o sistem RYO alırdım yakışırdı ve ekosistemi bozmazdı.
Hocam ekran konusunda emin misiniz? Benim tercih etmeme nedenlerimden biriydi. USB’lerimin iptal olma durumundandı. Ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Anakartın arkasındaki(yani kasanın arkasına denk gelen bağlantılar) üzerinden orada yer alan USBlerden ikisi ona gitmeyecek mi?
Tabi bu arada birazda olursa 420mm daha iyi hava akışı olur düşüncesi vardı.
Hocam ekran konusunda emin misiniz? Benim tercih etmeme nedenlerimden biriydi. USB'lerimin iptal olma durumundandı. Ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Anakartın arkasındaki(yani kasanın arkasına denk gelen bağlantılar) üzerinden orada yer alan USB'lerden ikisi ona gitmeyecek mi?
O zaman şöyle oluyor doğru mu? Anskartta usb2.0 header var ama kasanın önünde 2.0 olmadığı için ve anakartın arkasındaki postlarda da 2.0 olmadığı için o bağlantılar boşta kalıyor ve oraya ekran bağlantısı yapılabiliyor. Eğer kasada veya anakartta 2.0 olsaydı durum değişebilirdi. Doğru mu?
O zaman şöyle oluyor doğru mu? Anskartta USB2.0 header var ama kasanın önünde 2.0 olmadığı için ve anakartın arkasındaki postlarda da 2.0 olmadığı için o bağlantılar boşta kalıyor ve oraya ekran bağlantısı yapılabiliyor. Eğer kasada veya anakartta 2.0 olsaydı durum değişebilirdi. Doğru mu?
Anakart arkasında zaten 2.0 vardır. Üstündekileri ise eğer kasa üzerinde 2.0 olsaydı dediğin gibi durum değişirdi ama yeni nesil kasalarda yok denecek kadar az var o yüzden sorun yapmana gerek yok.
Anakart arkasında zaten 2.0 vardır. Üstündekileri ise eğer kasa üzerinde 2.0 olsaydı dediğin gibi durum değişirdi ama yeni nesil kasalarda yok denecek kadar az var o yüzden sorun yapmana gerek yok.
Ben bu USBlerden kaynaklandığını sanıyordum. O zaman sorun yok. Eğer olsaydı önde o iptal oluyordu. Ancak olmadığı için bir sorunda kalmadı. O zaman aşağıdaki ürün için ne düşünüyorsunuz hocam? Böyle bir sisteme güzel olur. Sadece performans tarafı nasıl onu bilemiyorum çok fazla.
Ben bu USB'lerden kaynaklandığını sanıyordum. O zaman sorun yok. Eğer olsaydı önde o iptal oluyordu. Ancak olmadığı için bir sorunda kalmadı. O zaman aşağıdaki ürün için ne düşünüyorsunuz hocam? Böyle bir sisteme güzel olur. Sadece performans tarafı nasıl onu bilemiyorum çok fazla.