Merhaba arkadaşlar burada doğalgaz kullanan arkadaşların da olduğunu düşünerek bir tartışma konusu açtım. Yeni yapılan bir ev var, özelliklerini vereceğim. Buraya doğalgaz çekilecek. Kombi markası konusunda kararsız kaldık. Sizlerin kullanıp da memnun kaldığınız veya kalmadığınız kombi markalarınız varsa yazabilirseniz fikir sahibi olmuş olurum.
Yapılan dairenin özellikleri;
3 Katlı binanın 3.Katı
180 metrekare 4+1
Odaları geniş ve büyük
Ses ve ısı yalıtımları iyi, yeni lüks bir daire
Sadece bir tarafında bina var diğer 3 yanı açık
Ufak bir araştırma sonucu Baymak firmasının çok kötü olduğunu hep arıza verdiğini kronik sorunları olduğunu Demirdöküm, BOSCH, ECA ve Viessmann gibi markaların da kaliteli olduğunu okudum bu markaları da kullanan varsa yorumları benim için önemli.
Vallahi model özelinde bakmak gerekiyor bu tarz konularda, varsa merak ettiğiniz bir Demirdöküm, gönderin inceleyelim. Bütün modelleri iyi diye bir kaide de yok zira, ben çok sorun yaşadım Demirdöküm özelinde. Ama genel olarak iyi bir markadır. Vailant da düşünün derim.
Vallahi model özelinde bakmak gerekiyor bu tarz konularda, varsa merak ettiğiniz bir Demirdöküm, gönderin inceleyelim. Bütün modelleri iyi diye bir kaide de yok zira, ben çok sorun yaşadım Demirdöküm özelinde. Ama genel olarak iyi bir markadır. Vailant da düşünün derim.
Doğrudur Alman firmasıyla birleşmiş diyorlar lakin Demirdöküm'den önce BOSCH modelleri hoşuma gitti. Sizin kullandığınız model hangisi? Yorumlarınız neler?
Sorun yaşadığım model geçmişte kalan, tek eşanjörlü bir modeldi diye hatırlıyorum. Yani o zamanlar yoğuşmalı değildi kombiler. Şimdi alacağınız model yoğuşmalı olacaktır. Yoğusmasiz neslinin en yenisiydi yani. Değiştireli epey zaman oluyor.
Ben ek olarak yaşadığım sorunlardan da bahsedeyim, kazan çürümesi, su valfi, çeşitli kart arızalarıydı ki onu da değişimini üstlendim sonunda.
Kartı da Honeywell markasına aitti, bu marka da kalitesiyle bilinir.
Vailant ise genel olarak kaliteli soğutma ve ısıtma ürünleriyle bilinen bir marka, onun için önerdim.
Muhtemelen 8-10 senedir Viessman kombi kullanıyoruzdur, bir kere su ısıtmada problem yapmaya başlamıştı ama iç aksam temizliği yaparak düzelttiler.
Model kodunu bilmiyorum, Vitodens 100 olabilir, çift eşanjörlü bir model.
Muhtemelen 8-10 senedir Viessman kombi kullanıyoruzdur, bir kere su ısıtmada problem yapmaya başlamıştı ama iç aksam temizliği yaparak düzelttiler.
Model kodunu bilmiyorum, Vitodens 100 olabilir, çift eşanjörlü bir model.
Doğrudur Alman firmasıyla birleşmiş diyorlar lakin Demirdöküm'den önce BOSCH modelleri hoşuma gitti. Sizin kullandığınız model hangisi? Yorumlarınız neler?
Demirdöküm Atron Condense yarı yoğuşmalı. Memnunuz işimizi görüyor, kombiyi bayağı sıkışık zamanda oradan buradan borçla almıştık şimdi olsa tam yoğuşmalı alırdım.
Bizim evde demirdöküm servisinden dolayı seçmiştik. Abimde yeni aldıkları eve demirdöküm aldılar 2 evde de sorunsuz kullanıyoruz. Sadece termostatları biraz dandik hassaslık ayarı iyi bir termostatla son derece iyi ısınıyoruz kombileriyle.