casper04 4

Uzman
Merhaba. Sistemim şöyle: Lian Li strimmer RGB kablolarından da almak istiyorum da anakart ve ekran kartı için almayı düşünüyorum. İşlemci güç besleme yuvalarına da takılabiliyormuş ama işlemci soğutucunun arkasında kalacağı ve görünmeyeceği için almak gereksiz olur gibi geldi bana. Gizli kalacaksa almamın mantığı yok bence. Anakart ve ekran kartı için uyumlu olanlar hangileri olur acaba? Şu ikisi uyumlu mu, başka mı almalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Lian Li Strimer Wireless 16+8 (G89.PW16-81W.00)
Lian Li Strimer Wireless 24P Wireless Dongle Mevcut (G89.PW24-1W-T.00)

• MSI MAG X870e Tomahawk Wi-Fi
  • Enermax revolutıon III 850W 80+ Gold PCI-e 5.1 Full modüler ATX 3.1
  • Thermalright Phantom Spirit
  • Aerocool D502A ARGB fanlı ATX kasa
  • Thermalright TL-C12B-S V3 ARGB 120 mm siyah kasa fanı X5
  • Thermalright TL-C12RB-S V2 ARGB 120mm siyah kasa fanı X4
  • Thermalright fan-and ARGB hub X8 4 pinli RGB fan çoklayıcı
  • WD Black SN8100 1 TB
  • Kioxia 2 TB Exceria Pro G2
  • Kingston Beast RGB 64 GB (2x32 GB) DDR5 6000MHz CL30
  • R7 9800X3D
  • RTX 5080

Bunu mu almam daha doğru olur acaba? 16+8 yerine?
Lian Li Strimer Wireless 16+12 Wireless Dongle Mevcut Değil (G89.Pw16-121w.00)

Son düzenleme:
Attıklarınız uygun,
16+8 ile 16+12'nin tek farkı birinde 8 kanal led, diğerinde 12 kanal led oluşu.
Kişisel estetik tercihinize, kasanızın müsade ettiği boşluğa ve bütçenize göre istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Attıklarınız uygun,
16+8 ile 16+12'nin tek farkı birinde 8 kanal led, diğerinde 12 kanal led oluşu.
Kişisel estetik tercihinize, kasanızın müsade ettiği boşluğa ve bütçenize göre istediğinizi tercih edebilirsiniz.
Ekran kartım 5080 olduğu için Lian Li Strimmer Wireless'den vazgeçtim. Riske atmak istemiyorum kartı.

Ne gibi bir risk anlamadım. Bunlar herkesin kullandığı ürünler.
5080 çok güç çeken bir kart olduğu için o yüzden endişeleniyorum araya bir ek koymaya. RGB için böyle bir riske girmeye değmez. Araştırdığım kadarıyla orta düzey bir ekran kartı olsa problem yok da malum 5080-5090 daha güçlü kartlar olduğu için elektrik akımı fazla oluyormuş. O yüzden bu riske girilmez diyorum. Erime yapabileceği için yani.

5080 çok güç çeken bir kart olduğu için o yüzden endişeleniyorum araya bir ek koymaya. RGB için böyle bir riske girmeye değmez. Araştırdığım kadarıyla orta düzey bir ekran kartı olsa problem yok da malum 5080-5090 daha güçlü kartlar olduğu için elektrik akımı fazla oluyormuş. O yüzden bu riske girilmez diyorum. Erime yapabileceği için yani.
5090'da belki bir nebze anlarım da -yine mantıklı değil ama- hele 5080 için böyle bir endişeye gerek yok. Soketi iyi oturttuktan sonra bir problem olmaz.
Bu mantıkla bakarsak 50 serisi kartların yanında gelen PCIe dönüştürücülerin de kullanılmaması gerek o zaman.

Son düzenleyen: Moderatör:
5090'da belki bir nebze anlarım da -yine mantıklı değil ama- hele 5080 için böyle bir endişeye gerek yok. Soketi iyi oturttuktan sonra bir problem olmaz.
Bu mantıkla bakarsak 50 serisi kartların yanında gelen PCIe dönüştürücülerin de kullanılmaması gerek o zaman.
Araya ek birşey girmiş olduğu için ben rahat edemem hocam, bana göre riskli birşey. İyice araştırdım sıfır risk diyemiyor kimse. RGB için de 95 bin liralık kartı riske atmaya değmez bana göre. Dediğiniz gibi montajı ben yapmayacağım bilgisayarcı yapacağı için de iyi oturtur, oturtmaz bilemediğim için ben risk almak istemiyorum yoksa gönlümde vardı istiyordum almayı ama kimse sıfır risk diyemiyor.

Araya ek birşey girmiş olduğu için ben rahat edemem hocam, bana göre riskli birşey. İyice araştırdım sıfır risk diyemiyor kimse. RGB için de 95 bin liralık kartı riske atmaya değmez bana göre. Dediğiniz gibi montajı ben yapmayacağım bilgisayarcı yapacağı için de iyi oturtur, oturtmaz bilemediğim için ben risk almak istemiyorum yoksa gönlümde vardı istiyordum almayı ama kimse sıfır risk diyemiyor.
Hocam bugün elektriğin aniden git gel yapıp voltaj dalgalanmasından sisteminizin zarar görmeyeceğinin de bir garantisi yok. Çok küçük hesaplar bunlar. Fabrika çıkışı problemli bir ürün denk gelmedikçe kablodan kaynaklı bir sorun yaşamazsınız. Bilgisayarcı toplayacaksa bile aldıktan sonra sadece 2 soketi sizin kontrol etmeniz yeter o kadar endişeli iseniz.
Yine siz bilirsiniz, hayırlı olsun sisteminiz.

Hocam bugün elektriğin aniden git gel yapıp voltaj dalgalanmasından sisteminizin zarar görmeyeceğinin de bir garantisi yok. Çok küçük hesaplar bunlar. Fabrika çıkışı problemli bir ürün denk gelmedikçe kablodan kaynaklı bir sorun yaşamazsınız. Bilgisayarcı toplayacaksa bile aldıktan sonra sadece 2 soketi sizin kontrol etmeniz yeter o kadar endişeli iseniz.
Yine siz bilirsiniz, hayırlı olsun sisteminiz.
Siz problem olmaz mı diyorsunuz yani hocam? Anakart ve Ekran kartı için almayı düşündüm. Gönlümde var, almak istiyorum da dediğim gibi çekiniyorum yani. 24P ve 16+12 olarak almayı düşündüm ama bir risk falan varsa RGB uğruna 95 bin TL'lik kartı riske etmeyeyim.

Siz problem olmaz mı diyorsunuz yani hocam? Anakart ve Ekran kartı için almayı düşündüm. Gönlümde var, almak istiyorum da dediğim gibi çekiniyorum yani. 24P ve 16+12 olarak almayı düşündüm ama bir risk falan varsa RGB uğruna 95 bin TL'lik kartı riske etmeyeyim.P
Şöyle söyleyeyim, kendim kullanıyorum. Yeterli olur sanırım bu cevap.