Hangi Linux dağıtımı kurulmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan soul1472
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 358
  • Etiketler Etiketler
    hangi linux
HL ve CS zaten native çalışıyor. Windows’tan hiçbir fark hissetmedim çözünürlük, mouse ayarları EPP vs. sorunsuz, input lag daha düşük compositor yok (x11 siz kapatırsanız) tsc timer kullanılıyor vs.

Fedora Silverblue. En az 5 dağıtım kullandım ve başka denediğim hiçbir dağıtım bunun kadar sorunsuz olamadı.

Fedora KDE kullan Ubuntu'da şöyle bir sıkıntı var paket Manager "apt" kısıtlı oldugu için ve snapde hantal oldugu için sıkıntı yaşayabilirsin onun yerine Fedora indir codecleri yükle RPM Fusion'u aktif et öyle kullan.

Windows'ta olup Linux'ta olmayacak şeyler kernel seviyesinde bilgisayarınıza erişmesi gereken yazılımlar. LoL, Valorant, Rainbow Six gibi oyunların anticheat korumaları oynamanıza izin vermez. Onun dışında hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Tek bir dağıtımda karar kılmak zorunda değilsiniz. Henüz kullanmıyorsanız USB belleğinize Ventoy kurun. İçine birkaç dağıtımın ISO dosyalarını aynı anda atıp boot ekranında keyfinize göre seçmenizi sağlıyor her seferinde tekrar yazdırmadan. Birkaç tane deneyip kendiniz karar verin.

Oyun ve günlük için; Fedora derli toplu olmasıyla, Ubuntu popülerliği ve uyumluluğu ile, CachyOS güncelliği ve oyuna hazır gelmesiyle uygundur. Fedora hoşunuza giderse ayrıca Nobara Linux'a bakabilirsiniz, oyun için özelleştirilmiş bir Fedora çatalı. Önemli olan masaüstünde rahat hissetmeniz, detaylara çok takılmayın. KDE veya GNOME masaüstü ortamlarını öneririm, üç dağıtım da destekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…