soul1472

Çalışkan
Yer
Germany
Hayatımda sadece sanal makine üzerinde deneyimim oldu. İlk defa kullanacağım ama oyun ve günlük kullanım için bir dağıtım arıyorum. Windows 11 kullanıyorum, Linux beni zorlar mı? Geçmemin amacı Windows'un reklamları ve sistemi yorması. Windows'tan Linux'a geçeceğim zaman Windows'ta olup da Linux'ta olmayan şeyler olur mu? Kafaya takılacak kadar bir sorun yaşar mıyım?

Hayatımda sadece sanal makine üzerinde deneyimim oldu. İlk defa kullanacağım ama oyun ve günlük kullanım için bir dağıtım arıyorum. Windows 11 kullanıyorum, Linux beni zorlar mı? Geçmemin amacı Windows'un reklamları ve sistemi yorması. Windows'tan Linux'a geçeceğim zaman Windows'ta olup da Linux'ta olmayan şeyler olur mu? Kafaya takılacak kadar bir sorun yaşar mıyım?
Hangi oyunlar oynanacak?

Mint veya Ubuntu güzeldir. Ama özellikle Ubuntu'yu gerçek makinede denemek isteyince 10 dk kurulmasına beklediğimi hatırlıyorum. Bilmiyor mbelki bri şeyi atladım ama performansı çok iyi deniliyor.

Sistemin çok eski değilse CachyOS geç Mint'e geçme pek iyi değil masaüstü ortamı olarak da KDE seç GNOME ve Xfce seçme sistemin eski ise farklı önerilerde bulunabilirim.

FC 26'nin kernel-level anticheat'i Linux'ta calismiyor. CS'yi ciddi oynuyorsaniz cozunurluk ayarlari, mouse ivmesi gibi ince ayarlari tam iyi yapamiyorsunuz. Hevesinizi anliyorum ama bence gecmeyin, ben de arada gaza gelip Fedora falan kuruyorum ama sonra geri donuyorum, cunku cok normale alismis kullanicilar olarak Windows'a bagliliklarimiz var ve macera aramamiz gerekmiyorsa Linux'un kattigi cok da fazla sey yok en azindan bizim gibi kullanicilar icin.

Ubuntu 26.04 kullanıyorum şu an. Aslında bayağı memnunum. Yeni kernel diye geçtim. Yağ gibi akıyor. Oyun performası da güzel. Önceden birçok distro denedim. Aslında Catchy OS istedim ama Laptop'umda Wi-Fi sorunu oldu bir türlü çözemedim. Yani sonuç olarak Ubuntu tavsiye ederim.

Oyun ve günlük kullanım için Nobara öneririm.

CachyOS ile aynı oyun performansına sahip ama Arch yerine Fedora tabanlı olduğu için yeni kullanıcılar için daha uygun.