Bora Yenici

Başarılı
Herkese merhaba, en son Mayıs ayında Fedora 44 deneyimimden sonra Windows'a geri dönmüştüm. Ayrıca o zamanlar ağ kartım da desteklenmiyordu. 7.1 kernelinin yayınlanmasıyla MT7902 ağ kartıma destek geldi, o yüzden tekrardan Linux'a şans vermek istiyorum. Apple Music ve Odin için açık kaynak alternatiflerini bulduğum için içim rahat. Ancak distro olarak ya Arch tabanlı dağıtımlar ya da openSUSE kuracağım çünkü live modunda onlar 7.1 kernelini kullanıyor. Debian ve Debian altyapılı distrolarda daha 7.1 kerneline denk gelmedim. Sadece Debian Sid'de 7.1.3 kerneli var sanırım. Ek olarak KDE'yi denemiştim ve sevmiştim, ancak bazı zorluklar yaşamıştım. O yüzden GNOME veya Cinnamon kullanacağım desktop environment olarak. Sizce hangi distroyu kullanmalıyım?

Herkese merhaba, en son Mayıs ayında Fedora 44 deneyimimden sonra Windows'a geri dönmüştüm. Ayrıca o zamanlar ağ kartım da desteklenmiyordu. 7.1 kernelinin yayınlanmasıyla MT7902 ağ kartıma destek geldi, o yüzden tekrardan Linux'a şans vermek istiyorum. Apple Music ve Odin için açık kaynak alternatiflerini bulduğum için içim rahat. Ancak distro olarak ya Arch tabanlı dağıtımlar ya da openSUSE kuracağım çünkü live modunda onlar 7.1 kernelini kullanıyor. Debian ve Debian altyapılı distrolarda daha 7.1 kerneline denk gelmedim. Sadece Debian Sid'de 7.1.3 kerneli var sanırım. Ek olarak KDE'yi denemiştim ve sevmiştim, ancak bazı zorluklar yaşamıştım. O yüzden GNOME veya Cinnamon kullanacağım desktop environment olarak. Sizce hangi distroyu kullanmalıyım?
OpenSUSE iyidir. Ek olarak ben linuxa pek iyi gözle bakmıyordum sürekli dual-boot ile kurup 2 3 gün sonra windows'a dönüyordum.
En son Windowsu tamamen sildim ve tüm bilgisayarı linuxa geçirdim. Böyle bir şey yapınca windows'a ihtiyaç duymuyorsunuz. Aklınızda bulunsun belki benim gibi bir şeye kalkışırsınız :)

1783887263182.webp

OpenSUSE iyidir. Ek olarak ben linuxa pek iyi gözle bakmıyordum sürekli dual-boot ile kurup 2 3 gün sonra windows'a dönüyordum.
En son Windowsu tamamen sildim ve tüm bilgisayarı linuxa geçirdim. Böyle bir şey yapınca windows'a ihtiyaç duymuyorsunuz. Aklınızda bulunsun belki benim gibi bir şeye kalkışırsınız :)

Eki Görüntüle 265151
Aslında benim de bütün amacım Windowsu tamamen silip Linux'a geçmek. Şu an OpenSuse aklıma daha yatkın.

Manjaroyu yaklaşık 5 yıl önce denemiştim ve Arch'a göre bir tık daha uzun sürüyor güncellemelerin gelmesi. Kendi repolarında biraz daha test ediyorlar güncellemeleri.
Öyle biraz. Bide depolarına saldırıyorlar bazen o sıkıntı oluyor ya. Onun dışında bence güzel. En azından denenebilecek bir distro.

Arch'a geçersem Manjaroya şans verebilirim yıllar sonra. Zamanında kullandığımda sevmiştim.
Kendi repoları upstream Arch paketlerinden gecikmeli güncellendiği için AUR paketlerinde sorun yaşama olasılığı oluyor Manjaro'da. Onun yerine EndeavourOS veya CachyOS daha mantıklı, hatta CachyOS zamanla kernel'ini upstream Arch'tan daha erken güncelleyebiliyor eğer kernel güncelliği gibi bir durum söz konusuysa.

CachyOS önerebilirim. Uzun süredir kullanıyorum, birkaç ufak problem dışında gayet stabil.

EndeavourOS sizin için en mantıklısı olacaktır, hem topluluk veya kaynak olarak da bir sorun yaşarsanız daha rahat çözersiniz. CachyOS de önerebilirdim fakat daha çok sorun çıkardığını düşünüyorum.