Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Command Eichmann

Başarılı
Makaleler
1
Yer
TURKIYE
Eski bilgisayarıma bir iş için Linux kurmam lazım. Windows'ta 7/24 fanlar çalışıyor ve sesi çok fazla geliyor bilgisayardan. Hangi Linux sürümünde fanlar en az çalışır bileniniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların çalışma hızını BIOS'tan düzenleyebilir veyahut bileşenlerin kontrolünü gene uygulamalar üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için işletim sistemi değiştirmeyi ilk kez duyuyorum.

Sistem kullanımı Windows'a nazaran daha az olduğu için fan kullanımı etkiler ama doğrudan bir çözüm sunmaz. Termal bakımların yapılması işletim sistemi değiştirmekten daha etkili bir çözüm olacaktır. Dağıtım konusuna gelince fan açısından ciddi bir fark olmaz, bana sorarsanız Fedora öneririm.

Sistem kullanımı daha az olduğu için fan kullanımı etkilenir ama doğrudan bir çözüm sunmaz. Termal bakımların yapılması işletim sistemi değiştirmekten daha etkili bir çözüm olacaktır. Dağıtım konusuna gelince fan açısından ciddi bir fark olmaz bana sorarsanız Fedora öneririm.
Fanların çalışma hızını BIOS'tan düzenleyebilir veyahut bileşenlerin kontrolünü gene uygulamalar üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için işletim sistemi değiştirmeyi ilk kez duyuyorum.
Eski BIOS olduğu için o seçenek yok ve kastettiğim fanların windowstaki gibi sürekli değil arada sırada çalışması maclerdeki gibi.

Windows üzerinde sistemin fan sesini yükselttiği işlemci kullanımını bulup bir altına sabitle güç seçeneklerinden. Güçten kaybedersin ama ses kesilir.