Sadece Zelda oyunu içinse en ucuzu Nintendo Switch Lite. Lakin benim şahsi tavsiyem cihazı da kullanabilin ve başka oyunlar da oynayın diye F/P Switch OLED almanız. Düz Switch de üzmez ama OLED daha iyidir. Lakin TV bağlayacağım diyorsanız düz Switch de üzmeyecektir. Bütçenize göre seçebilirsiniz.
Genel olarak OLED, hem bütçe dostu hem de şarj ömrü daha uzun ve daha iyi diyorsunuz. 2'si ise görüntü kalitesi dışında pek fark yok sanırım. Depolama olarak OLED 64 GB, 2 ise 256 GB sanırım. Kafamda sadece Zelda oynamak var ama Mario Kart oynarım muhtemelen. Ek depolama birimlerinin fiyatı karıma yansır. Burada bir de full şarj süreleri ne kadar? Görüntü kalitesi çok önemli değil, RDR2 oynamıyoruz. Akıcı olması benim için önemli ve OLED bu akıcılığı sağlıyor gibi duruyor.
V2 dediğimiz Switch 2 değil hocam normal Switch modeli OLED çıkarken işlemci tarafında revize edilerek V2 modeli de çıkarıldı. OLED ile tek farkı ekranı LCD.
Genel olarak OLED, hem bütçe dostu hem de şarj ömrü daha uzun ve daha iyi diyorsunuz. 2'si ise görüntü kalitesi dışında pek fark yok sanırım. Depolama olarak OLED 64 GB.
Hem konsola özel daha fazla oyuna sahip (yani en azından şu an donkey kong Mario gibi şeyler lakin daha fazlası gelecektir) hem de Cyberpunk gibi diğer platformlar için olan oyunlar lakin bence Nintendo cihazlarının en iyi başardığı iş kendi oyunlarını açmak.
OLED'in 2. elde uzun bir süre daha piyasası dönecektir. Zaten ileride Switch 2'nin V2 veya OLED modeli çıkar, Zelda ve Mario gibi yapımların da yeni oyunları gelirse elindeki cihazı elden çıkarıp Switch 2'ye geçebilirsin.
PC ye çıkan bazı oyunlarda var konsol exclusive olacak olanlarda vardır. Ben third party olanları belirttim. Mesela Resident Evil 9, Elden Ring, Cyberpunk 2077. Ayrıca Switch 2 normal switch oyunlarını da daha yüksek fps ile oynatıyor. Ekranı da 120hz yanlış değilsem. Uzun ömürlülük olarak kesinlikle Switch 2.
Switch 2 de kullanılan panel segmentinin en iyisi. O sebeple OLEDle aralarında devasa farklar yok. Zaten Nintendo oyunları renkli oyunlar daha da az hissedersiniz. Ekran parlaklığı olarak karşılaştırmalarda da OLED de Swtich 2 de hemen hemen aynı
Patch'leri çıkan oyunlarda bu durum var. Switch oyunlarının çoğu FPS kilitli olduğundan durum böyle. Mesela Zelda oyunlarında Switch oyununa yükseltme alırsan FPS ve grafiklerin artıyor.