Ascendency

Yetkin
Makaleler
2
Halihazırda yayınlanmış olan yamalar, Google Çeviri yardımıyla özensiz bir şekilde hazırlanmış. Birkaç yamaya baktım, hepsi rezalet ve derinlikten yoksunlar. Bu yüzden oyunculara iyi bir oyun deneyimi sağlamak amacıyla boş zamanlarımda bir oyunu Türkçeye çevirmek isterim. Bu konuda daha önce eksiklik hissettiniz mi? Hangi oyuna Türkçe yama yapılmasını isterdiniz?

Son düzenleme:
Halihazırda yayınlanmış olan yamalar, Google Çeviri yardımıyla özensiz bir şekilde hazırlanmış. Birkaç yamaya baktım, hepsi rezalet ve derinlikten yoksunlar. Bu yüzden oyunculara iyi bir oyun deneyimi sağlamak amacıyla boş zamanlarımda bir oyunu Türkçeye çevirmek isterim. Bu konuda daha önce eksiklik hissettiniz mi? Hangi oyuna Türkçe yama yapılmasını isterdiniz?

Yeni çıkacak oyunlara göz atmanızı öneririm. Şu anki oyunların çoğunda Türkçe yama var zaten. Ayrıca nasıl Türkçe yama yapacağınızı biliyorsunuz, değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni çıkacak oyunlara göz atmanızı öneririm.
Yeni Europa Universalis oyununu bekliyorum, fakat pek yakında geleceğini zannetmem.
Şu anki oyunların çoğunda türkçe yama var zaten.
Var, ama hepsi aşırı dandik. Örneğin bir Hearts of Iron IV yamasında "found"'ın anlamı "buldu" olarak geçiyor. Halbuki çevrilmesi gereken anlam "kurmak" şeklinde olmalıydı.

Topluluğun Türkçe yamaya ihtiyacı varsa katkıda bulunmak isterim.
Ayrıca nasıl türkçe yama yapacağınızı biliyorusunuz değil mi?
Evet. Çeşitli oyunlarda modlama deneyimim var.

Paradox oyunları ya çevrilmiş, ya türkçe çıkmış. Firmadan şaşmam diyorsanız Victoria 2'yi çevirebilirsiniz. Haricindeki bir yapımcı oyununu çevirmenizi tavsiye ederim.

Terra İnvicta var mesela yeni çıkmış.
Suzerain var, yapımcı kelime fazlalığı dolayısı ile maddi yük oluşturabileceğinden bu işe girişmemiş.

Şu an aklıma gelenler bunlar.

Paradox oyunları ya çevrilmiş, ya türkçe çıkmış. Firmadan şaşmam diyorsanız Victoria 2'yi çevirebilirsiniz. Haricindeki bir yapımcı oyununu çevirmenizi tavsiye ederim.
Modlama diğer oyunlarda bu kadar kolay olmayabiliyor, ayrıca EULA'ya aykırı olma ihtimali de var. Paradox oldukça modlama dostu bir firma.