Hangi parçanın arızalı olduğu nasıl anlaşılır?

keremzy

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba.

Son 1-2 haftadır bilgisayarımda USB portlarının temassızlık çalışmaması gibi durumlarla karşılaşıyorum. Kullandığım fare bile gecikme yaşatıyor. Normalde 1 ms dönmesi gerekirken, 15-20 ms gibi çalışıyor. Bu sorunun neden kaynaklı olduğunu bulamadım. Mahallemde elektrik kesintileri vs olmakta son zamanlarda. Kullandığın priz de dandik. Ben prizde mi, PSU'da mı yoksa anakartta mı sorun aramalıyım?

Güç kaynağım 400 watt Plus sertifikası yok 4 senedir kullanıyorum.

Sisteminizi yük altına sokun eğer mavi ekran veya kapanma yaşarsanız priz ya da PSU kötüdür ondan kaynaklı olabilir ama çok büyük ihtimal veremem eğer böyle bir sorun çıkmazsa tam yük altında Anakartta'dır ya USB portları ya da USB portlarını besleyen parçalarda. İşletim sisteminizde nedir belki sürücü kaynaklı bile olabilir.

tam yük altına soktum occt programıyla ama bi sıkıntı olmadı sanırsam ara sıra olmakta bu hep olmuyor.Anlık priz sıkıntı çıkartıyor gibi düşünüyorum ama çünkü prize dokununca monitörün ekranıda anlık kesilmişti.

Evet doğru o zaman sorun anakarttaki USB devrelerinde peki şimdi USB'ler ve USB mouse düzgün çalışıyor'mu?

Maalesef çalışmıyor farem gecikiyor USB'ler düzgün çalışmıyor ne yapmam gerek.

1. ihtimal o zaman demek ki USB bağlantı noktaları ya da USB'lere yeterli güç gitmiyor 2. ihtimal USB sürücülerin bozuk eğer USB sürücülerin hiç güncelleme almıyorsa sistem görmüyorsa 1. ihtimal geçerlidir.

bende 1. ihtimali düşünüyorum yeterli güç bazen gidiyor bazen gitmiyor gibi. Yazılımsal olarak da güncelliyorum kesinlikte kullandıklarımı mouse kulaklık gibi. Önceden daha az oluyodu şimdi daha kötü durumda

Bazen USB sorunun olmuyorsa o zaman bazen USB'ye anakarttan yeterli güç gelmiyor demektir. O zaman donanımsaldır sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…