Selam arkadaşlar, PlayStation 5 alma kararı aldım. Fakat şöyle bir sıkıntı var ki hayatımın büyük bölümünü bilgisayar ile geçirdim. Konsollarda neler dikkate alınmalı hangi sürümü nasıldır vb. bilgim yok.

Galiba PS5'te bölgesel değişiklikler oluyormuş o yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Türkiye için hangi PS5 sürümünü almalıyım. Açıklama ile beraber link önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, PlayStation 5 alma kararı aldım. Fakat şöyle bir sıkıntı var ki hayatımın büyük bölümünü bilgisayar ile geçirdim. Konsollarda neler dikkate alınmalı hangi sürümü nasıldır vb. bilgim yok.

Galiba PS5'te bölgesel değişiklikler oluyormuş o yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Türkiye için hangi PS5 sürümünü almalıyım. Açıklama ile beraber link önerilerinizi bekliyorum.
Bölgesel değişiklik olayı Çin cihazı almadığın sürece etki edecek bir şey değil. Onun dışında PS5 çıkışı itibariyle sorunsuz bir konsol. Herhangi fiyata göre slim veya fat kasa PS5 alabilirsin farketmez.

Sadece PS5 Slim daha yüksek depolamaya sahip ama Slim ile arada 2000TL civarı fark varsa Fat kasa +2500TL'ye M.2 SSD çek 1TB onu tak 2TB PS5'in olur.

PS4 Slim sahibi biriyim PS4 de RDR2 oynarken makine kapanmasın diye altına laptop soğutucusu koyuyordum :). Slimin öyle olayları var ben olsa Pro alırdım. En azından düzünü alırdım. Çünkü hiç konsol almadıysan PS kütüphanesi senin için bayağı oyunu olan bir yer olacaktır.

Bölgesel değişiklik yok. Slim al geç. CD veya dijital sana kalmış, PS4'ten kalma oyunların yoksa ben dijital öneririm. Şu anda da dijital PS5 Slim sahibiyim, sorularınız varsa yardımcı olabilirim.

Kahraman konsol güvenilir. Kendim de oradan satın aldım.

Başlıkta 1TB, açıklamada 825 GB yazıyor sebebi ne?

PS4 Slim sahibi biriyim PS4 de RDR2 oynarken makine kapanmasın diye altına laptop soğutucusu koyuyordum :). Slimin öyle olayları var ben olsa Pro alırdım. En azından düzünü alırdım. Çünkü hiç konsol almadıysan PS kütüphanesi senin için bayağı oyunu olan bir yer olacaktır.
PS5 Slim de öyle bir şey yok ama bence de Pro alınmalı.

Selam,

Bütçeniz elverişliyse en iyisini almalısınız, yani Pro. Daha iyi görüntü ve fps seçenekleri, PSSR teknolojisi mevcut. GTA 6'da ise 60 FPS olacağı söyleniyor. Eğer ki dijital oyunlar için masrafa girmek istemiyorsanız, CD sürücüsünü de alın. Bitirdiğiniz oyunları sat veya takas mantığıyla ilerlerseniz oyun masrafından kurtulmuş olursunuz.

Selam,

Bütçeniz elverişliyse en iyisini almalısınız, yani Pro. Daha iyi görüntü ve FPS seçenekleri, PSSR teknolojisi mevcut. GTA 6'da ise 60 FPS olacağı söyleniyor. Eğer ki dijital oyunlar için masrafa girmek istemiyorsanız, CD sürücüsünü de alın. Bitirdiğiniz oyunları sat veya takas mantığıyla ilerlerseniz oyun masrafından kurtulmuş olursunuz.

Haklısınz fakat Pro alacak bütçem yok maalesef o yüzden Slim sürümüne kayıyorum diyebilirim. Dijital veya CD benim için fark etmiyor açıkçası ama Pro'ya çıkamam. Düz için öneri satıcı verebilme imkanınız var mı?