Alparow

Uzman
RTX 5060 Ti 16 GB almayı düşünüyorum. ASUS, MSI ve Gigabyte gibi markalar pahalıya kaçıyor. INNO3D, Galax, Gainward, PNY ve Zotac markaları arasından hangisi seçilmeli?

Hocam an itibarı ile PNY 5060 Ti 16 GB en ucuz model bıraktığım linkte oyun testi ve incelemesi var sıcaklık değerleri gayet iyi diğer modellere 25 - 26 bin verileceğine bunu al hocam daha iyi eğer diyorsan ben 25 - 26 k verebilirim o zaman 5070 al 28.500'e en ucuz 5070 28.500

Hocam an itibarı ile PNY 5060 Ti 16 GB en ucuz model bıraktığım linkte oyun testi ve incelemesi var sıcaklık değerleri gayet iyi diğer modellere 25 - 26 bin verileceğine bunu al hocam daha iyi eğer diyorsan ben 25 - 26 k verebilirim o zaman 5070 al 28.500'e en ucuz 5070 28.500

Peki hocam bu kartta belli bir sıcaklıktan sonramı fan açıyor.

Ekran kartlarının milimetre cinsinden boyutları şu şekilde:

Gainward: 262, 126, 40
Inno3d: 250, 116, 41
PNY: 245, 120, 40
Zotac: 221, 120, 42

Galax göremedim ama Galax ile Gainward aynı oluyor zaten benim gördüğüm kadarıyla.

Ben marka modellere göre ekran kartı seçerken en çok ekran katının boyutlarına bakarım. Boyutu ne kadar büyükse soğutması o kadar iyi diye düşünürüm. Tabii ki başka faktörler de vardır illa ki ama en basit anlama yöntemi böyle gibi.

Bu modellerin tamamı 2 fanlı olarak düşündüm bu arada.

Gainward veya Palit muhtemelen aynı boyuttalar ve hem uzunlukları hem genişlikleri rakiplerinden fazla. Kalınlık 40-41-42 çok bir fark yok zaten. Bence Gainward daha mantıklı soğutma performansı açısından. Tasarım olarak ise bu seçenekler arasından Zotac'ı seviyorum ben. En güzel tasarım ise genel olarak Colorful'da bence.

Ekran kartlarının milimetre cinsinden boyutları şu şekilde:

Gainward: 262, 126, 40.
INNO3D: 250, 116, 41.
PNY: 245, 120, 40.
Zotac: 221, 120, 42

Galax göremedim ama Galax ile Gainward aynı oluyor zaten benim gördüğüm kadarıyla.

Ben marka modellere göre ekran kartı seçerken en çok ekran katının boyutlarına bakarım. Boyutu ne kadar büyükse soğutması o kadar iyi diye düşünürüm. Tabii ki başka faktörler de vardır illaki ama en basit anlama yöntemi böyle gibi.

Bu modellerin tamamı 2 fanlı olarak düşündüm bu arada.

Gainward veya Palit muhtemelen aynı boyuttalar ve hem uzunlukları hem genişlikleri rakiplerinden fazla. Kalınlık 40-41-42 çok bir fark yok zaten. Bence Gainward daha mantıklı soğutma performansı açısından. Tasarım olarak ise bu seçenekler arasından Zotac'ı seviyorum ben. En güzel tasarım ise genel olarak Colorful'da bence.

PNY alınmaz mı hocam.

Alınır hocam hepsi alınır bana göre. Tasarımına bakar alırdım ben olsam. Gözüme hangisi hoş geliyorsa. Çok bir fark olmaz zaten bu kartlar arasında. Ayrıca fan özelliklerini bilmiyorum ben. Belki en küçük boyuttaki kartın fanı diğerlerinden daha kalitelidir ve küçük boyutuyla iyi soğutuyordur. Ben genel bir izlenim edinmek için özellikle boyutlara bakıyorum ama dediğim gibi dört model de birbirlerinden çok farklı değil gibiler.

1766070518688.webp

Şurada seçilecek en mantıklı model PNY. Ondan sonra İnno3d geliyor.
Alttaki 3 fanlı eleman sabaha kadar selam verebilir. İnno3d den daha kalitesiz + çok pahalı + 3 fanlı 5060 Ti gereksiz.
Marka diye Windforce'a yönelmeyin. RTX 30 serisinden beri en berbat modellerden birisi.
Gainward Ghost/Palit Dual (aynı modelin rebrand'i) iyi modeller sayılmaz. Şu koşulda önermem bunları.

Eki Görüntüle 211559
Şurada seçilecek en mantıklı model PNY. Ondan sonra INNO3D geliyor.
Alttaki 3 fanlı eleman sabaha kadar selam verebilir. INNO3D'den daha kalitesiz + çok pahalı + 3 fanlı 5060 Ti gereksiz.
Marka diye Windforce'a yönelmeyin. RTX 30 serisinden beri en berbat modellerden birisi.
Gainward Ghost/Palit Dual (aynı modelin rebrand'i) iyi modeller sayılmaz. Şu koşulda önermem bunları.

Hocam INNO3D alsam pişman olur muyum çünkü dediğim gibi ailem N11 Hepsiburada Trendyol gibi siteler harici yerlerden alışveriş yapmazlar bu nedenle mecburen INNO3D alacağım.