Hangi RTX 5080 modeli tercih edilmeli?

Bütçe
200.000 TL

Kkaliuss 2

Uzman
200 bin liralık bilgisayar toplamayı düşünüyorum ay sonu ama karar veremediğim bir şey var.

Hangisini seçeceğimi bilmiyorum. Son çare MSI çünkü herkesin övdüğü MSI Gaming Trio 5080, 200 bin liralık bütçenin yarısını kapladığı için sorun olur. Yani ASUS Prime düşünüyorum. Hepsi de aynı performansı veriyor; kalitesi, sıcaklığı, tasarımı ve marka kalitesi farkı var. Tek önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum çünkü 200 bin liraya canavar kurmak istiyorum. Vatandan kuracağım.

Sadece konu ekran kartı da değil, Ryzen işlemci de takacağım ama Ryzen 7 7800X3D veya 9800X3D takmayı düşünüyorum. 9800'den yanayım, umarım fiyat yeter; yetmezse ekleme yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
5080 60-65 binden fazla etmez sırf markaya para vermeyin. En düşük 5080 bile alsan çift fanlı olmadıkça sizi üzmez, indirim kovalanıp alınabilir. 9800X3D alınabilir oldukça iyidir.

Son düzenleme:
Ventus'u kafadan ele. Vatan şart mı?

Bu hepsini katlar.

Biraz ucuza kaçmak istersen (-ki RTX 5080 genel olarak F/P dengesi zayıf bir kartı)
Dikkat et modelde OC ibaresi olmalı. Diğerinde blok daha zayıf.

Vatan'da da varmış ama ekstra fiyat bindirmişler.

@michaelscofield Zotac Solid Core için UV öneriyorlar genelde yanlış miyim? Zayıf diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ventus çok kötü, parasına değmez. MSI Gaming Trio OC çok iyi ama 101K'da çok pahalı; bu yüzden en mantıklı ZOTAC almak, diğer türlü sadece marka ismine fazladan para vermiş olursun.

5080'e 70K dan fazlası verilmez.
FurMark2'de yaz sıcağında ve klimasız odada 80 derecede %90 fanda.
Normal oda sıcaklığında 75-77 derece.
Oyunlarda %55-60 fanda 70-73 derece.
UV yaptım. 0.940mV değerinde 2880-2910 MHz arasında ve memory +2000 ile 17.000 MHz değerinde çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…