Veri çalması, ilk gün açıklarının çok fazla olması ve reklamları sana entegre etmesi başlıca güvensizliklerindendir. Kısaca, Google hiçbir zaman en güvenilir tarayıcı listesine giremez ve girmesi teklif dahi edilemez!
Ekleme: Bir telefona, tablete veya Laptop'a varsayılan olarak Google'ın indirilmediğini hayal et. O zaman Google kullanılırmıydı?
Tor, Firefox tabanlı olsa da en güvenli tarayıcıdır ve ben şahsen Floorp kullanıyorum. Firefox'a göre daha kullanışlı.
Ek: Tor'da farklılık gösteren kısım yasadışı olarak görülen Web sitelerere girişinini varsayılan olarak aktif olmasıdır. Şu anda tüm tarayıcılarda HTTPS ve HTTP zorunluluğu varken Tor'da 3 hane içerikli web siteler dahi desteklenmektedir.
Tor, Firefox tabanlı olsa da en güvenli tarayıcıdır ve ben şahsen Floorp kullanıyorum. Firefox'a göre daha kullanışlı.
Ek: Tor'da farklılık gösteren kısım yasadışı olarak görülen Web sitelerere girişinini varsayılan olarak aktif olmasıdır. Şu anda tüm tarayıcılarda HTTPS ve HTTP zorunluluğu varken Tor'da 3 hane içerikli web siteler dahi desteklenmektedir.
İyi güzel de aşırı yavaş, anonim olacağım diye bu kadar yavaşlık çekilmez. Firefox dediğim gibi standart gizliliği yeterli. Hatta daha katı da yapabiliyorsun.
İyi güzel de aşırı yavaş, anonim olacağım diye bu kadar yavaşlık çekilmez. Firefox dediğim gibi standart gizliliği yeterli. Hatta daha katı da yapabiliyorsun.
Bence Firefox tabanlılar daha güvenli. Çünkü Firefox açık kaynak bir yazılım. Librewolf'da Firefox tabanlı olup, içinde "Resist Fingerprint" adında bir seçenek vardır, kullanıcıyı tanımayı zorlaştırıyormuş, çok iyidir bu arada.