Makaleler
2
Yer
Denizli
Merak ettim arkadaşlar. Hangi ülkelerde bu teknoloji kullanılmıyor? İngiltere'de var, İsviçre KOBİ'ler için yapmış bir habere göre. (Biraz şüpheli geldi bana. Belki ISS'ler tüketicilere de yapıyordur.)

Yani sırf bir Discord'a girmek için milyar takla atıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
DPI batı ülkelerinde ISS tarafından değil, devlet tarafından yapılır.

Buna komple teorisi denebilir ama değil. 2013'te Edward Snowden sayesinde kanıtlandı hatta. Örnek, AT&T (bir ABD ISS) bütün trafiği başka bir lokasyona gidiyordu, orada NSA her şeyi inceliyordu.

Batı'lı şirketler DPI ile uğraşmaz. Çünkü onların asıl derdi para. DPI ekipmanları ve yazılımları onlar için ekstra masraf ve getirisi yok.

Ama bizimkilerde (diğer doğu ülkeleri ve sansürcü ülkelerde) ise DPI ile şirketler uğraşır. Nedeni devletle bir olmaları. Turkcell, Turk Telekom, vb. Ayrıca bunlar borsada halka açık olan şirketler.

Burada özel şirket tek TurkNet kalıyor.

Ama bizde de maalesef Room 641A var denebilir.

Belgeleriyle BTK-gate: Türkiye’deki tüm kullanıcıların internet hareketleri, yaklaşık bir buçuk yıldır, kimlikleri ve kişisel verileriyle birlikte BTK’ya akıyor - Medyascope

Olan ülkelere bakalım önce:
  1. En Gelişmiş Sistemler (Büyük Üçlü):
    • Çin, Rusya, İran.
  2. Yoğun Sansür ve Gözetim Uygulayanlar:
    • Türkiye, Vietnam, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Etiyopya, Türkmenistan, Özbekistan.
  3. Diğer Önemli Uygulayıcılar:
    • Mısır, Belarus, Kazakistan.