Son düzenleme:
Burayı okumanızı tavsiye ediyorum, fikir edinirsiniz.

Hocam pardon, ben temiz kurulum için sordunuz sandım, yükseltmekten bahsettiniz galiba, sürüm yükseltmek için buraya da bakabilirsiniz: Windows 10 Updates After End-Of-Life | MAS

Hocam kafam çok karıştı bir baştan sona ne yapmam gerektiği tane tane yazılsın lütfen :D. Yoksa direkt Windows 10 Pro kullanıp debloat edeceğim

Hocam kafam çok karıştı bir baştan sona ne yapmam gerektiği tane tane yazılsın lütfen. :D Yoksa direkt Windows 10 Pro kullanıp debloat edeceğim.
Simdi basitce anlatayim.

Windows 10 Iot Enterprise LTSC surumunun dogrudan Turkce ISO'su bulunmuyor. Ama alternatif bir yolla Turkce IoT LTSC kullanma yolu var. Once IoT olmayan, duz Windows 10 LTSC Turkce ISO'yu kuracaksin. Her zaman yaptigin gibi kurulu olacak, hatta su anda halihazirda zaten LTSC kuruluysa formata bile gerek yok. Sonra Windows'u etkinlestirme kismina IoT surumune ait bir key gireceksin. Formata bile gerek kalmadan Windows surumun IoT Enterprise olarak degisecek. Keyi nereden bulacagim dersen MassGrave abimiz onu da vermisti, endiselenme;

Bu sayfada surumlere ozel key var.