theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
İyi sosyaller. Hâlihazırda düz Windows 11 25H2 kullanıyorum. Bir sıkıntısını görmedim fakat RAM kullanımından birazcık şikayetçiyim. Kurduğum an ilk işim sürücüleri yüklemek oldu ve WinUtil ile debloat yapmıştım. Onun dışında bir şey yapmadım ve şu an Intelligent Standby List Cleaner kullanıyorum, az da olsa RAM'de alan açıyor. Normalde aklımda LTSC sürümü vardı ama daha önce kullanmadım; programlarla uyumsuzluk olabiliyor mu hiç bilmiyorum, ileride sorun çıkartır mı onun hakkında da bir bilgim yok. Aydınlatırsanız ve öneride bulunursanız sevinirim. RAM 16 GB.

İyi sosyaller. Hâlihazırda düz Windows 11 25H2 kullanıyorum. Bir sıkıntısını görmedim fakat RAM kullanımından birazcık şikayetçiyim. Kurduğum an ilk işim sürücüleri yüklemek oldu ve WinUtil ile debloat yapmıştım. Onun dışında bir şey yapmadım ve şu an Intelligent Standby List Cleaner kullanıyorum, az da olsa RAM'de alan açıyor. Normalde aklımda LTSC sürümü vardı ama daha önce kullanmadım; programlarla uyumsuzluk olabiliyor mu hiç bilmiyorum, ileride sorun çıkartır mı onun hakkında da bir bilgim yok. Aydınlatırsanız ve öneride bulunursanız sevinirim. RAM 16 GB.
LTSC kurmanı öneririm. Zaten Windows 11 LTSC Türkçe versiyonu bulunuyor. Buradan indirebilirsiniz.

Generate autounattend.xml files for Windows 10/11 Bu siteden kendine göre autounattend.xml dosyası oluşturup ISO'yu yazdırdığın USB belleğin içine atarak Windows 11 Pro kurabilirsin. Windows’un kendi özelliği olduğu için güvenli, daha kurulum aşamasındayken debloat yapabiliyorsun, hatta Windows açıldığında hangi duvar kağıdının kullanılacağını bile önceden belirleyebiliyorsun.

Neden üçüncü taraf programlar kullanıyorsun? Bu tür yazılımlar genellikle Windows’a ve bilgisayara zarar veren şeylerdir. 16 GB RAM günümüz şartlarında gayet yeterli bir miktar. Temiz bir Windows 11 Home Single Language kurulumu yapabilirsin.

RAM kullanımını azaltmak için ise şu adımları izleyebilirsin:

• Görev Yöneticisi'ni açıp "Başlangıç" sekmesine gel.
  • Burada sadece ekran kartı sürücüsü ve ses sürücüsü gibi önemli bileşenleri açık bırak.
  • Diğer gereksiz tüm uygulamaları devre dışı bırakman yeterli olacaktır.

Neden üçüncü taraf programlar kullanıyorsun? Bu tür yazılımlar genellikle Windows’a ve bilgisayara zarar veren şeylerdir. 16 GB RAM günümüz şartlarında gayet yeterli bir miktar. Temiz bir Windows 11 Home Single Language kurulumu yapabilirsin.

RAM kullanımını azaltmak için ise şu adımları izleyebilirsin:

• Görev Yöneticisi'ni açıp "Başlangıç" sekmesine gel.
  • Burada sadece ekran kartı sürücüsü ve ses sürücüsü gibi önemli bileşenleri açık bırak.
  • Diğer gereksiz tüm uygulamaları devre dışı bırakman yeterli olacaktır.
Olmuyor hocam. Ek olarak üçünü parti dediğiniz programların hepsi açık kaynaklı. Zararlı bir durum getirmiyorlar yani. Ayrıca bir zararı olsa kimse kullanmaz ama herkes kullanıyor ve o kadar da github üzerinde star'ları mevcut. Ama öneriniz için teşekkür ederim.