Makaleler
4
Bir zamana kadar hep ChatGPT kullanıyordum ancak bir ara belki de enerji tüketimini aşağı çekmek için sorularıma saçma sapan cevap verince ve Gemini'ın Pro abonelikle beraber 2 TB verdiğini de duyunca ChatGPT aboneliğimi iptal edim Gemini'a geçtim ancak okuduğum kadar ile bu ikisi haricinde farklı yapay zekaları kullananlar da var. Hangi iş için hangi yapay zeka en iyi sonuç veriyor sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözlemlerime göre Gemini Pro 2.5 çok daha iyi sonuç veriyor rakiplerine göre. Resim araçları da oldukça iyi çalışıyor. Bu yüzden konuşma ve resim için Gemini kullanıyorum. Arada sonuçların doğruluğunu karşılaştırmak için Deepseek'e sorduğum da oluyor.

Mevzuat araştırma, üretim planlama, mali raporlar gibi şeylerde kesinlikle ChatGPT 5 Thinking modelini genişletilmiş düşünmeyle birlikte kullanıyorum. Her şeyi teker teker raporlara göre hesaplamadan rahat duramıyor, otizmin dijital karşılığı resmen. Bu konularda genellikle yüksek doğruluğa sahip oluyor ama cevap verme süresi 10 dakikayı bile geçebiliyor bazen. Gemini ise en basit toplama işlemlerinde bile çok basit hatalar yapıyor, hataları yakalama oranı çok düşük, kullanıcıya fazla güvenip işin kolayına kaçıyor o yüzden bu alanlarda kullanmıyorum.

Gemini 2.5 Pro'yu ise hesaplama ya da kontrol gerektirmeyen konularda daha az kafa ütüleyen, her şeyde açık arayan bir "şeyle" muhatap olmak istemediğim zaman kullanıyorum. Yalnız kendisi komut anlama, bağlamları doğru analiz etme, eski komutları hatırlama konusunda ileri seviye demanslı... ChatGPT'de sürekli açık arayan bir şeyle muhatap olmak yormuşken Gemini'da her şeyi şempanzenin anlayacağı düzeyde anlatmak zorunda kalmak ve üstüne hâlâ 2-3 komut öncesini takip edememesi ayrı yoruyor.

Genellikle Claude daha çok işime yarıyor. Ama bazen ChatGPT ve Gemini kullanıyorum.