Şahin

Uzman
Bunların biri monitörün diğeri güç kaynağının kablosu. Hangisi hangisinin kablosu nasıl anlayacağım?

20250515_134408.webp

20250515_134424.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolalarda yazan değerler maksimum ya da optimal dayanabileceği değerleri ifade eder hocam. Bağlı cihaz eğer çok eski ya da direkt komple tüm gücü çeken bir cihaz değilse (PSU ve monitörlerin böyle olacağını hayatta sanmıyorum), istenilen gücü otomatik olarak ayarlar ve çeker. Görseldeki her iki kablo da bu koşullara rahatça dayanabilir.

Bu Voltaj değerleri standarttır, Ülkemizde şebekemiz 220V ancak 230V'a kadar sapabilir, görseldeki 250V kablonun maksimum dayanımı. Şebekeden gelen elektrik belli zaten, daha yükseği olsa o kablo zaten dayanamaz ki sorunumuz bu değil. Amper konusunda ise cihaz istemediği sürece maksimum Amper'i alamaz, ki en kötü ihtimal 10A kullanacak cihazlar bile değil. Aynı şekilde bu kablolar da standarttır. Konuya dönecek olursak bu tip kabloların her türlüsü aynıdır ve doğru çalışır. İyi forumlar.

Kabloların üstündeki yazılar farklı bu yazılara bakıp anlayan biri çıkar sandım ama yokmuş anlayan.
Kabloları yanlış takarsam her hangi bir sorun olmayacağını anladım ama soruna cevap alamadım. Çok da önemli değilmiş zaten.

Kabloların üstündeki yazılar farklı bu yazılara bakıp anlayan biri çıkar sandım ama yokmyş anlayan.
Kabloları yanlış takarsam herhangi bşr sorun olmayacağını anladım. Ama soruna cevap alamadım çok da önemli değilmiş zaren.

Hocam o yazılardan monitörün mü yoksa güç kaynağının mı olduğunu anlaşılamaz. O yazılar kablonun teknik özelliklerini ve standartlarını belirtmek için yazılıyor. İki kablo da aynı, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Kabloların üstündeki yazılar farklı bu yazılara bakıp anlayan biri çıkar sandım ama yokmyş anlayan.
Kabloları yanlış takarsam her hangi bşr sorun olmayacağını anladım . Ama soruna cevap alamadım çokta önemli değilmiş zaren.
Konudaki mesajlar düzenlenmiş. Ben kendi mesajımda belirtmiştim her iki kablonun da aynı olduğunu. Fakat hadi bunu geçiyorum bir sürü mesajda "fark etmez" denilmiş. Burdan da mı anlamadınız?