35gvm78

Üstün
Makaleler
2
Yer
İzmir
Arkadaşlar merhaba, 3 kişi İstanbul'a gitme planımız var ama aklımıza takılan birkaç şey var. İstanbul'a ya otobüs ya uçak ile gideceğiz ama uçak 1 saat, otobüs 7,5 saat sürüyor Avrupa yakasına. Elimizde valizler falan da olacak. Aklıma ilk başta uçak ile gidip havalimanında Havaist'e binmek geldi ama kişi başı 430 lira olunca vazgeçtim. İki seçenek var şu anda düşündüğüm, sizlerin de görüşlerini almak isterim.

A) Uçak ile gidip U1'e binip Metrobüs ile aktarma yaparak direkt Haramidere durağına ineceğim.
B) Pamukkale otobüs ile gidip Esenler'den Büyükçekmece servisine binerek Cumhuriyet Mahallesi'nde inip Metrobüs ile Haramidere'ye gideceğim.

Deneyimi olan veya başka bir tavsiyesi olan arkadaş varsa farklı önerilere de açığım, sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Öneriler için teşekkürler.

İki ulaşım tercihlerinin de fiyatını ve nereden yola çıkacağınızı yazarsanız bir değerlendirme yapabiliriz.
Hocam, metinde nereden çıkacağı yazıyor. Uçakla gidersem doğal olarak İstanbul Havalimanı'ndan, otobüsle gidersem doğal olarak Esenler Otogarı'ndan yola çıkacağım. Eğer otobüs ile gidersem servis ücreti yok zaten. U1 + Metrobüs ile gidersem tam fiyatını ben de bilmiyorum ama muhtemelen 3 kişi 350-400 civarıdır (öğrenci bileti)

Hocam, metinde nereden çıkacağı yazıyor. Uçakla gidersem doğal olarak İstanbul Havalimanı'ndan, otobüsle gidersem doğal olarak Esenler Otogarı'ndan yola çıkacağım. Eğer otobüs ile gidersem servis ücreti yok zaten. U1 + Metrobüs ile gidersem tam fiyatını ben de bilmiyorum ama muhtemelen 3 kişi 350-400 civarıdır (öğrenci bileti)
Metinde göremedim ancak profilinizdeki konum bilgisinden yola çıkarak anlatayım.

Öncelikle İzmir - Sabiha Gökçen arası AJet ve Pegasus'ta yaklaşık 1.200TL civarına bulunabiliyor bilet. İstanbul havalimanini tercih etmeyin, çünkü pahalı.

Sabiha Gökçen havalimani metrosu (M4) ile Kadıköy'e oradan da Marmaray ile Yenikapi'ya geçip M1 ile Merter'e oradan da metrobus ile Haramidere'ye ulaşabilirsiniz. Benim bildiğim yol bu belki metrobuse daha erken binebilirsiniz diğer bilen arkadaşlar yardımcı olur zaten.

Sabiha Gökçen havalimani metrosu (M4) ile Kadıköy'e oradan da Marmaray ile Yenikapi'ya geçip M1 ile Merter'e oradan da metrobus ile Haramidere'ye ulaşabilirsiniz. Benim bildiğim yol bu belki metrobuse daha erken binebilirsiniz diğer bilen arkadaşlar yardımcı olur zaten.
Hocam, zaten elimizde valizler olacak. Dediğiniz şekilde 2-2.5 saat sürüyor yol. Böyle çok daha fazla dolanmış oluyor. Yine de öneriniz için teşekkürler.

Nerede oturuyorsun? Ona göre 2 rota çizeyim hızlıca.

İstanbul'da oturmuyorum hocam. İzmir'de yaşıyorum. Metindeki gibi ya otobüsle Esenler Otogar'a ya da uçakla İstanbul havalimanına gideceğim. Uçak ile gidersem U1 kullanarak zincirlikuyu oradan metrobüs ile Haramidere'ye diye düşündüm. Otobüs olursa Pamukkale'nin kendi servisi var zaten.

İstanbul'da oturmuyorum hocam. İzmir'de yaşıyorum. Metindeki gibi ya otobüsle Esenler Otogar'a ya da uçakla İstanbul havalimanına gideceğim. Uçak ile gidersem U1 kullanarak zincirlikuyu oradan metrobüs ile Haramidere'ye diye düşündüm. Otobüs olursa Pamukkale'nin kendi servisi var zaten.
M11 bugün de kapalı uçak işi yanar eğer bugün gelecekseniz.
Otobüsle gelecekseniz Esenler'den M1a metrosundan Merter/İncirli/Zeytinburnu duraklarından birinde inip metrobüs hattına aktarma yapmanız lazım.
Bugün gelmiyorsanız da M11'den Gayrettepe yapmanız lazım ama o da fazla uzun sürüyor, bir de kaçırırsanız 20 dakika bekleyeceksiniz.
Yerinizde olsam otobüs-metro-metrobüs yaparım.