Harçlıklarım yetmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AhmetBurak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 300
Bir çiğköfte ayran 50 lira olmuş, 50 lira nasıl yetsin ailenin maddi durumunu bilmiyorum, ama verdikleri cevabın saçma olduğu net. Kendimde dershaneye gidiyorum, minimum 100 lira max 150 lira günlük ideal.

Bir çiğ köfte ayran 50 lira olmuş, 50 lira nasıl yetsin ailenin maddi durumunu bilmiyorum ama verdikleri cevabın saçma olduğu net. Kendimde dershaneye gidiyorum, minimum 100 lira Max 150 lira günlük ideal.

Hâlden anlayan birisi olunca mutlu oluyor insan. Sevdiğim kız var flörtleşiyoruz sırf cebimde para yok diye kıza bir kahve ısmarlayamıyorum.

Vermiyorlar ki 50TL'yi bile çok görüyorlar.
Dostum geçmiş olsun, benim çevremdeki arkadaşlarım haftalık 8000 alıyor ve az diyorlar. Ben ayda 3000 alıyorum ancak ay sonu banka harcamam 7000 civarı, mezunum ve hazırlık okuyoruz.

Ha bu arada işin en berbat yanı, gün içerisinde hiç bir şey yapmamıza rağmen para bir yere gidiyor. Çok pahalı her şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir çiğköfte ayran 50 lira olmuş, 50 lira nasıl yetsin ailenin maddi durumunu bilmiyorum, ama verdikleri cevabın saçma olduğu net. Kendimde dershaneye gidiyorum, minimum 100 lira max 150 lira günlük ideal.
Ayrıca, dershaneye bilmem kaç yüz bin lira para ödeyen adam günkük 50 veya 100 lira daha fazla verse ölmez diye düşünüyorum, sadece okutmak için dershane parası vererek olmuyor o işler. O çocuğun yemesi içmesi eğlenmesi, hatta belki dershanede veya farklı bir yerde kız arkadaşı varsa ona bir şeyler ısmarlamak bile dolaylı yoldan o çocuğun performansını arttırıyor, ve bu artış derslerde de etkili oluyor.

Senin birde kız arkadaşın felanda var mış, 200 300 felan vermeleri lazım ne olur ne olmaz diye.

Haftalık 8000 nasıl az? tek bir kişi için haftalık 750 yeterli, yeri geldiğinde para bile artabilir. Kız arkadaşı olan biri içinde düz hesap haftalık 1k yeterli.

Haftalık 8000 nasıl az? tek bir kişi için haftalık 750 yeterli, yeri geldiğinde para bile artabilir. Kız arkadaşı olan biri içinde düz hesap haftalık 1k yeterli.
Dostum onlar üniversite okuyor, üniversiteler deki kafeler inanılmaz pahalı. Ben İstanbulun işlekimsi bir caddesinde kursa gidiyorum. 3000 Bana çok zor yetiyor, senin işin çok zor gerçekten. Ha 8000TL nin içerisinde benzin paraları falan da var, benim evime yakın olduğundan araba veya motor gibi alternatiflere başvurmuyorum. Yürüyorum, zaten gitsem de benzine gidecek aldığım 3000.

Senin ailen sadece yol paranı karşılıyor, gerisine bakmıyor anladığım kadarı ile. Durumun zor dostum, biraz oturup "Ciddi şekilde "konuşsan iyi olur diye düşünüyorum.

İstanbul farklı, ben Sakarya üniversitesinde okumak gibi bir hedefi olan mezun tayfadanım, ha belki puanım düşündüğümden daha yüksek gelir, istanbulda İTÜ felan gelir ozaman, 8k bile bana az gelir, ama maddi durumumu bildiğim için çalışmam veya paramı idareli kullanmam gerekir ama, sakarya'da okursam 8k sakarya için abartı, ayrıca illa hergün üniversitede kahve içmeye gerek yok, kendim kahve seven bir insan değilim ama seven insanın bile illa her gün üniversitede içmesine gerek yok.

Kafeden kastım, kahve satan yerler değil sadece. Mesela yemek satan yerler veya bir açmayı bile pahalı satan yerlerden bahsediyorum. Ha araba ile gidiyorlar zaten istesen tasarruflu olursun, evin yanında ki fırından simit, açma vb. Alırsın bagajına atarsın acıkınca alır yersin. İsteyen tasarruflu olabiliyor ancak istanbul için çok çok çok zor.

İstanbulda dediğiniz fiyatlar, anormal değil zaten, sakarya için 8k çok lüks onu diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…