Bir zamanlar benim de ziyaret ettiğim, farklı dillerde yayın yapan donanım sitesi Hardware Info kapandı.
Öncelikle hepimiz adına size çok teşekkür ederiz. Yıllardır Hardware Info'yu sadık bir şekilde ziyaret ettiğiniz, Hardware Info Dergisi'ne üye olduğunuz, Hardware Info TV'yi izlediğiniz ve etkinliklerimize katıldığınız için teşekkür ederiz. Çoğunlukla yapıcı ve dürüst yorumlarınız son birkaç yıldır bizi tetikte tuttu. Bu da yenilikler yapmamıza, daha iyi makaleler ve incelemeler oluşturmamıza ve siteyi daha da geliştirmemize yardımcı oldu.
Donanım Bilgisi'ni oluşturmak bir ekip işidir. Yıllar boyunca pek çok farklı kişi bu site üzerinde çalıştı. Bu insanlara da çok teşekkür borçluyuz. Teknoloji ve bu marka için sonsuz tutku, bilgi ve sevgiye sahip insanlar.
Bugün Hardware Info'nun editoryal güncellemeleri alması için son gün. Bu nedenle bu makale benim tarafımdan, Frank Everaardt tarafından, içim acıyarak yazılmıştır. Şahsen daha uzun yıllar devam etmek isterdim. Motive olmuş ekibim ve bu pazardaki harika gelişmeler bana muazzam bir enerji ve itici güç verdi. Bu sayede bu siteyi 7/24 çalıştırabildim ve bu yıl 260'tan fazla inceleme yazabildim.
Veda etmek acı verir. Koen Crijns ile ilk kez 1999 yılında şahsen tanıştığımı çok iyi hatırlıyorum. Dordrecht'teki bir Gigabyte etkinliğindeydi. Orada birbirimizi tanımaya başladık. Sonunda o zamana kadar Koen'in bir hobi projesi olan Hardware Info'yu kurduk. O zamanlar ben de Computer!Totaal, ComputerPartner ve InfoWorld için yazıyordum. Bu arada Lahey'de bilgisayar bilimleri okuyordum.
Sonunda Rijswijk'te Eric van Ballegoie'ye ve Maastricht'te Koen'e katıldım. Daha sonra Voorburg oldu ve Hardware Info büyümeye devam etti. Haarlem'deki HUB Uitgevers ile işbirliği yaparak Hardware Info dergisini çıkardık. Bu dergi sayesinde o pek de dijital olmayan günlerde ayakta kalmayı başardık. Çevrimiçi videonun ilk günlerinde, bu teknik dünyadaki gelişmeler hakkında çevrimiçi bir program olan Hardware Info TV'yi de yapmaya başladık.
Diğerlerinin yanı sıra VARA Kassa ile işbirliği yaptık ve Xbox'ın pahalı oyunların disklerini çizmesi sorununun nedenini bulduk. Şirket, üç inekten - Koen Crijns, Frank Everaardt ve Eric van Ballegoie - kelimenin tam anlamıyla tavan arasında, daha fazla çalışanı olan gerçek bir küçük şirkete dönüştü.
İş üç teknisyenin başının üzerinde büyüdü ve 2016'da Hardware Info şimdi DPG Media olan Persgroep'e satıldı. Bir önceki yıl, talihsiz bir düşüş nedeniyle birkaç ay boyunca çalışamadım. Sizden aldığım çok sayıda kartı hala düşünüyorum. Koli bantlı bir kart da dahil olmak üzere: onunla her şeyi yamalayabilirsiniz, bir Frank'i bile. Ve evet, tüm kartlarınızı sakladım. Tekrar teşekkürler. Bunu yazarken bile duygulanıyorum.
Sonraki yıllar farklıydı. Hardware Info gibi küçük bir şirket, DPG Media gibi birçok harika iş arkadaşına ve harika markalara sahip büyük bir kuruluştan farklıdır.
Eylül 2021'den beri bu sitenin başına geri döndüm. Büyük bir editoryal iyileştirme üzerinde çalışıyoruz. Bunu mümkün kılan ekiple inanılmaz gurur duyuyorum ve bize yardımcı olan birçok markaya da teşekkür ediyorum. Mart 2022'den bu yana 440'ın üzerinde inceleme ve çok sayıda arka plan makalesi ile HWI'yi tekrar aynı seviyeye getirdik. Bunun gerçekleşmesine yardımcı olan herkese büyük teşekkür borçluyum.
Yeni bir yılın arifesindeyiz. Öncelikle sizlere harika ve sağlıklı bir 2024 diliyorum. Ne yazık ki artık sitenin kapanma zamanı geldi ve ben de DPG Medya'nın kapısını arkamdan kapatacağım. Bu pazarda aktif olmaya devam edeceğim, ancak artık bana çok tanıdık gelen bu markayla ve artık tanıdık gelen bu evde olmayacağım.
Bir kez daha teşekkür ederim
Frank Everaardt