Harici HDD, USB 3.0 uzatma kablosuna bağlanınca algılanmıyor

çamlıca

Becerikli
USB 3 uzatma kablosu aldım mavi renkli ve uçlu. Bu kabloyu kasanın arkasındaki mavi USB çıkışına bağlayıp da harici HDD'yi bu kabloya takınca tanımıyor.
HDD kasa önündeki USB 2 portunda görünüyor.
HDD'yi doğrudan kısa kablosuyla kasa arkasındaki mavi çıkışa bağlayınca da görünüyor.
USB kablo diğer USB 2 flash belleklerle çalıştı ancak USB 3 olduğu halde harici HDD ile çalışmıyor.
Bu USB uzatma kablosu arızalı mı, yoksa bu uzatma kablolarında durum böyle mi?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz için aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. Kablo Kontrolü:
- USB 3.0 uzatma kablosunun uygun şekilde bağlı olduğunu kontrol edin. Kablonun her iki ucunun tam oturduğundan emin olun.

2. Farklı USB Portları Deneyin:
- Bilgisayarınızdaki farklı USB 3.0 portlarını deneyin. Bazen bir portta sorun olabilir.

3. Harici HDD Gücü:
- Harici HDD'nizin yeterince güç alıp almadığını kontrol edin. Eğer HDD'nin güç adaptörü varsa, kullanmayı deneyin.

4. Kablo Uzunluğu:
- Uzatma kablosunun uzunluğu önemlidir. USB 3.0 kablolar genellikle 3-5 metre ile sınırlıdır. Çok uzun bir kablo kullanıyorsanız, veri aktarım hızı düşebilir veya cihaz tanımlanmayabilir.

5. Kablo Kalitesi:
- Kablonun kalitesiz olması durumunda ilgili veri aktarım problemleri yaşanabilir. Mümkünse daha kaliteli bir USB 3.0 uzatma kablosu deneyin.

6. Sürücü Güncellemeleri:
- Bilgisayarınızdaki USB denetleyici sürücülerini güncellediğinizden emin olun. Aygıt Yöneticisi'nde "Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri" bölümünde sağ tıklayarak "Sürücüyü güncelle" seçeneğini kullanın.

7. İşletim Sistemi Kontrolü:
- Bilgisayarınızın işletim sisteminin güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncellemeleri yapın.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, uzatma kablosunun arızalı olma ihtimali olabilir. Farklı bir kablo ile denemeniz faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…