çamlıca

Becerikli
USB 3 uzatma kablosu aldım mavi renkli ve uçlu. Bu kabloyu kasanın arkasındaki mavi USB çıkışına bağlayıp da harici HDD'yi bu kabloya takınca tanımıyor.
HDD kasa önündeki USB 2 portunda görünüyor.
HDD'yi doğrudan kısa kablosuyla kasa arkasındaki mavi çıkışa bağlayınca da görünüyor.
USB kablo diğer USB 2 flash belleklerle çalıştı ancak USB 3 olduğu halde harici HDD ile çalışmıyor.
Bu USB uzatma kablosu arızalı mı, yoksa bu uzatma kablolarında durum böyle mi?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB 3 uzatma kablosu aldım mavi renkli ve uçlu. Bu kabloyu kasanın arkasındaki mavi USB çıkışına bağlayıp da harici HDD'yi bu kabloya takınca tanımıyor.
HDD kasa önündeki USB 2 portunda görünüyor.
HDD'yi doğrudan kısa kablosuyla kasa arkasındaki mavi çıkışa bağlayınca da görünüyor.
USB kablo diğer USB 2 flash belleklerle çalıştı ancak USB 3 olduğu halde harici HDD ile çalışmıyor.
Bu USB uzatma kablosu arızalı mı, yoksa bu uzatma kablolarında durum böyle mi?

Teşekkürler.
Sorununuz için aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. Kablo Kontrolü:
- USB 3.0 uzatma kablosunun uygun şekilde bağlı olduğunu kontrol edin. Kablonun her iki ucunun tam oturduğundan emin olun.

2. Farklı USB Portları Deneyin:
- Bilgisayarınızdaki farklı USB 3.0 portlarını deneyin. Bazen bir portta sorun olabilir.

3. Harici HDD Gücü:
- Harici HDD'nizin yeterince güç alıp almadığını kontrol edin. Eğer HDD'nin güç adaptörü varsa, kullanmayı deneyin.

4. Kablo Uzunluğu:
- Uzatma kablosunun uzunluğu önemlidir. USB 3.0 kablolar genellikle 3-5 metre ile sınırlıdır. Çok uzun bir kablo kullanıyorsanız, veri aktarım hızı düşebilir veya cihaz tanımlanmayabilir.

5. Kablo Kalitesi:
- Kablonun kalitesiz olması durumunda ilgili veri aktarım problemleri yaşanabilir. Mümkünse daha kaliteli bir USB 3.0 uzatma kablosu deneyin.

6. Sürücü Güncellemeleri:
- Bilgisayarınızdaki USB denetleyici sürücülerini güncellediğinizden emin olun. Aygıt Yöneticisi'nde "Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri" bölümünde sağ tıklayarak "Sürücüyü güncelle" seçeneğini kullanın.

7. İşletim Sistemi Kontrolü:
- Bilgisayarınızın işletim sisteminin güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncellemeleri yapın.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, uzatma kablosunun arızalı olma ihtimali olabilir. Farklı bir kablo ile denemeniz faydalı olabilir.