samican96

Çalışkan
Sorunun videosu.

Laptop ve monitör beraber çalışıyordu ama bir süredir hata veriyor. Normalde sadece harici monitörü kullandığım için hata tam olarak ne zaman başladı bilmiyorum. Tamamen siyah ekran da değil mesela CTRL+alt+del yapıp görev yöneticisine falan girebiliyorum. Uzat ayarı dışında bir şey seçip yeniden başlattığım zaman düzeliyor. Görev Yöneticisi'nden baktığımda Explorer'ı göremiyorum büyük ihtimalle uzat ayarını seçince Explorer çöküyor.

Özelliklerim:
-ASUS TUF Gaming FX505DT
-Ryzen 7 3750H
-GTX 1650
-16 GB RAM
-Windows 10 LTSC
-Samsung Essential Monitor S3 FHD 120Hz HDMI (Laptopun ekranı FHD 60Hz)

Sorunla alakalı olabilecek bazı şeyler:

-Twinkler Tray, parlaklığı ayarlamak için kullanıyorum. Bu hatadan çok önce yüklüydü ve sorun yoktu.
-StartIsBack. Bazı görsel değişiklikler için kullanıyorum bu da önceden yüklüydü ve sorun yoktu. Devre dışı bırakıp denedim ama sorun çözülmedi.
-Slayt gösterisi duvar kâğıdı kullanıyorum. Bunu da hata başlamadan önce ayarlamıştım sorun yoktu. Devre dışı bırakıp iki ekranı da tek renk yaptım ama işe yaramadı.
-Winaero Tweaker. Windows'ta ince ayarlamalar yapıyor. Sadece 1-2 ayarı değiştirdim ağır bir değişiklik yapmadım.

Çözüm için denediklerim:

-CPU ve GPU driverlarını silip yeniden yükledim
-BIOS'u kontrol ettim ve güncel.
-Monitörümü başka laptopa taktım sorunsuz çalışıyor.
-Laptopuma başka monitör taktım ve aynı sorun. Yani sorun donanımla alakalı değil.
-İki ekranı da 60Hz ve aynı ölçeğe getirdim işe yaramadı. Zaten önceden farklı yenileme hızı ve ölçeklerde açıyordum sorun yoktu.

Format atmaktan başka yol var mı bilmiyorum yabancı forumlarda da fazla çözüm göremedim. Format atsam bile neyin buna sebep olduğunu bilmediğim için aynı sorun tekrar çıkabilir.