Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İnsan

Başarılı
Bende harici NTFS disk var. Ekran kartı sürücüsü çökünce sistemi güç düğmesinden kapatıp açmak zorunda kaldım. Sonrasında diske bağlanmamaya başladı. Hata mesajı şu:
An error occurred while accessing 'disk', the system responded: The requested operation has failed: Error mounting /dev/sdc1 at /run/media/disk/Disk: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdc1, missing codepage or helper program, or other error

Eğer "lsblk" komutunu kullanırsam disk görünüyor, depolama alanı da doğru. Tek problem bağlanmıyor. Bunun yanı sıra "ntfsfix" gibi çeşitli komutları denedim. Yine aynı. Nasıl çözerim?

Çözüm
Windows kuruluysa eger Windows uzerinden kurulu degilse bir WinPE diskiyle boot edip chkdsk atman lazim
ntfs-3g paketini kurduktan sonra yeniden başlattınız mı? ntfs3 yerine ntfs-3g'nin modül olarak yüklenmesi için gerekiyor.
Oyle bir durumda yeniden baslatmaya gerek yok. rmmod ve modprobe ile yukleyebilirsin ntfs3g modulunu de, ntfs3g'nin diski okuyabilmesi dosya sisteminde bir sorun olmadigi anlamina gelmiyor.

Oyle bir durumda yeniden baslatmaya gerek yok. rmmod ve modprobe ile yukleyebilirsin ntfs3g modulunu de, ntfs3g'nin diski okuyabilmesi dosya sisteminde bir sorun olmadigi anlamina gelmiyor.
Konu sahibini daha az uğraştırmak için yeniden başlatmasını söylemiştim. Filesystem üzerinde bir sorun olmadığını da söylemedim. Diske erişim sağlanabilmesi için çözüm önerisinde bulunuyorum.

Konu sahibini daha az uğraştırmak için yeniden başlatmasını söylemiştim. Filesystem üzerinde bir sorun olmadığını da söylemedim. Diske erişim sağlanabilmesi için çözüm önerisinde bulunuyorum.
Yani diske erisebilir belki de, bozuk dosya sistemini kullanmaya devam etmek hic saglikli bir sey degil, hasar artabilir bu durumda.

Yani diske erisebilir belki de, bozuk dosya sistemini kullanmaya devam etmek hic saglikli bir sey degil, hasar artabilir bu durumda.
Dediğim gibi, konu başlığına ve içeriğine göre hareket ederek daha çözümsel yaklaşmaya çalışıyorum sadece. Konu sahibinin şu ana kadar sunduğunuz çözümlere dair herhangi bir adım veya çıktı paylaşmadığını da göz önünde bulundurarak.

Dediğim gibi, konu başlığına ve içeriğine göre hareket ederek daha çözümsel yaklaşmaya çalışıyorum sadece. Konu sahibinin şu ana kadar sunduğunuz çözümlere dair herhangi bir adım veya çıktı paylaşmadığını da göz önünde bulundurarak.
O halde sonucu ayrıntılı olarak paylaşalım.
  1. Bugün USB belleğe eklediğim Windows 10 kurulum dosyası üzerinden onarım ekranına girdim.
  2. Komut istemcisi üzerinden Notepad uygulamasını açtım.
  3. CTRL+O tuşlarına basıp dosya gezginine ulaştım.
  4. Disk bağlı görünüyordu, sorunsuz çalışıyordu. Diskin etiketini aldım. Örneğin "D" olsun.
  5. Komut ekranına "chkdsk /F D:" yazdım.
  6. Hataları buldu ve düzeltti.
Artık Linux'ta diske kusursuzca bağlanabiliyorum. 😊