Yer
LOCAL KFC
Harici M.2 SSD kutum var. İçine M.2 SSD takıp crackli uygulamalar kullanmayı planlıyorum. Normal hard disklerime virüs bulaşmaması için de Rufus'ta Windows To GO kurarken diğer disklere erişimi kapatacağım. Bu şekilde harici SSD'ye Windows kurup USB'den boot edip kullanan var mı? Herhangi bir performans sorunu yaşar mıyım? Hem Type-C hem USB girişi var laptopumda. Sanırım USB 3.2 desteğim var. https://www.acer.com/tr-tr/laptops/nitro/nitro-5

Ben şahsen Kingston DataTraveler Max Type-A 256 GB USB belleğime Windows 10 Enterprise 22H2 kurulumu yaptım ve dahili disklere erişimi kapatma seçeneğini de seçtim.

Resident Evil 2 Remake'te deneyimim gayet iyiydi. Aynı dahili SSD'den çalışıyormuş gibi çalıştı. Sadece bu oyunu deneyebildim ama muhtemelen diğer oyunlar da sorunsuz çalışacaktır. Üstelik USB 3.2 Gen 2 (USB 3.1) de kullanmadım, Gen 1 yani USB 3.0 kullandım. Ona rağmen hiç sorun yaşamadım. USB belleğim Gen 2 destekli fakat Gen 2 portu kasamın arkasında olduğu için oraya takmakla uğraşmıyorum. Direkt öndeki 3.0 portlarına takıp geçiyorum.

Harici SSD'niz dandik değilse ve bilgisayarınızda stabil bir USB 3.2 Gen 1/2 bağlantısı varsa Windows To Go üzerinden çok rahat oyun oynayabilirsiniz.