Çözüldü Harici ve dahili ekran kartı seçimi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mmustafaalb

Üyecik
Merhaba herkese, bilgisayarımda Intel dahili, NVIDIA harici olmak üzere 2 adet ekran kartı bulunuyor. Laptop kullanıyorum. Ben sistemim tamamen NVIDIA ekran kartım ile çalışsın istiyorum. Görüntü ayarlarından kontrol ettiğim zaman Intel'i kullandığını görüyorum. Bu konuda bana net bir şekilde yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Çözüm
  • Cihaz modeliniz Legion 5 15IMH05H imiş. Lenovo Vantage içinden Hybrid Mode ayarını kapatıp deneyin:

• Olmazsa BIOS'a girip Dynamic Mode'u Discrete Graphics yapın:

Tabii ki, size en net şekilde yardımcı olalım: Laptoplarda dahili ve harici GPU kapatmak için laptopunuzda MUX denilen bir özellik olmalı. MUX da daha çok orta-üst seviye, biraz daha pahalı laptoplarda yer alan bir özellik. Eğer laptopunuzda MUX özelliği yoksa dahili GPU'yu kullanmaya devam edeceksiniz.

Eğer daha da net bir cevap isterseniz laptop modeliniz konusunda net bir bilgi vermeniz gerekiyor.

Bilgisayarınız kapalıyken monitörün kablosunu anakarta değil de ekran kartına takarsanız, harici ekran kartını kullanmaya başlarsınız. Tekrar işlemcinizin ekran kartını kullanmak için bilgisayarınız kapalıyken monitör kablosunu anakarta bağlamanız gerekir.

MUX Switch özelliği olan Acer bir laptop kullanıyorum. Önceden NVIDIA GPU ile oyun çalıştırınca 2 ekran var mış gibi oluyordu, bu da oyunlarda stuttering yani droplara neden oluyordu. Ben de BIOS'tan NVIDIA GPU seçtim ve drop olayı ortadan kalktı. Intel ekran kartını da devre dışı bıraktı aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Bence mantıkı bir ayar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…