Jeff_Hardy

Becerikli
Merhaba, RTX 3060 Laptop kartlı bilgisayarımda pilde ve enerji tasarrufu modundayken kullanım yapıyorum, arkada hiçbir şekilde ekran kartını kullanan herhangi bir program açık olmamasına rağmen ekran kartı sürekli devrede görünüyor.

1761992756683.webp

GPU etkinliğinde dediğim gibi hiçbir program gözükmüyor, arkada hiçbir programda açık değil.

1761992764606.webp

Bu durum pilin sağlığının ve ömrünün erken bitmesine neden oluyor. Ayrıca bilgisayar MSI olmasından dolayı power ışığı sürekli turuncu şekilde yanıyor, normalde harici ekran kartını kullanmıyorken beyaz şekilde yanıyor. En güncel NVIDIA driverları kurulu, tüm driverlar güncel ve donanım hızlandırma ayarları kapalı.

Bug diye düşünüyorum, DDU ile sürücüyü kaldırıp 577 veya 580.97 dener misiniz?
Merhaba, denedim ancak sorun hala devam ediyor. Her iki sürücüde de power tuşu sürekli turuncu yanıyor, ekran kartı 10-12 watt güç çekiyor. Bundan dolayı da 5 saat ekran süresi veren pilim 2 saat anca verir oldu.

Arkadaşlar sorun driver silip yüklememe, format atmama rağmen daha da kötü halde devam ediyor;

1763033473629.webp

Ekran kartında şu an hiçbir şey açık değil sadece Chrome açık ve donanım hızlandırıcısı da devre dışı, ona rağmen ekran kartı fanı boşta olmasına rağmen çok sesli şekilde çalışıyor ve aşırı güç tüketimi oluyor. Bu ekran kartı nereye bu kadar güç harcıyor?

Pil ayarlarından dengeliye alır mısınız hocam? Laptopun kendi yazılımı varsa oradan da pil ayarını dengeliye alın. Ya da güç verimliliği de deneyebilirsiniz.