81reytingliforvet
Üyecik
Selamlar arkadaşlar, başıma çok saçma bir olay geldi içinden çıkamıyorum. Laptopum Acer Nitro 17.
Geçen gün After Effects'te proje yaparken bilgisayar aniden pat diye kapandı. Geri açtığımda arkada bir Windows güncellemesi falan yaptı ama o andan beri harici ekran kartım olan RTX 4050 piyasada yok, bildiğin laptop ekran kartını görmüyor. NVIDIA uygulamasını açmaya çalışıyorum açılmıyor, sıfırdan driver kurayım diyorum "Uyumlu grafik donanımı bulunamadı" hatası verip kapatıyor.
Olayın başından beri sırasıyla şunları yaptım:
Daha önce Acer Nitro serisinde gizli aygıttan silindikten sonra kartı bir daha hiçbir şekilde gösteremeyen oldu mu?
(Bu arada garantisi devam ediyor, daha alalı 1 sene olmadı)
Geçen gün After Effects'te proje yaparken bilgisayar aniden pat diye kapandı. Geri açtığımda arkada bir Windows güncellemesi falan yaptı ama o andan beri harici ekran kartım olan RTX 4050 piyasada yok, bildiğin laptop ekran kartını görmüyor. NVIDIA uygulamasını açmaya çalışıyorum açılmıyor, sıfırdan driver kurayım diyorum "Uyumlu grafik donanımı bulunamadı" hatası verip kapatıyor.
Olayın başından beri sırasıyla şunları yaptım:
- İlk başta Aygıt Yöneticisi'ne girip "Gizli aygıtları göster" dediğimde RTX 4050 orada soluk renkli olarak görünüyordu.
- Kartı uyandıralım, temiz kurulum yapalım diye gizli görünen o ekran kartını sağ tıklayıp kaldırdım. Sonra güvenli moda geçip DDU ile sistemdeki bütün NVIDIA kalıntılarını, driverları falan tamamen sildim.
- Ama bu kaldırma ve DDU temizliğinden sonra bilgisayarı ne kadar açıp kapattıysam bir daha kart gizli aygıtlar kısmında bile geri gelmedi. Sıfır yani, Windows donanımı fiziksel olarak hiç algılamıyor. Şu an laptop sadece işlemcinin dahili AMD Radeon grafikleriyle açılıyor.
- Güvenli modda başlattığımda Aygıt Yöneticisi'nde ana sistem bileşeninin (Acer Nitro AN17-41) yanında sarı ünlem işareti çıkıyordu, anakart kilitlenmiş gibiydi.
- Bunların haricinde şunları da denedik ama hiçbiri yemedi:
- Şarjı söküp güç tuşuna uzun süre basılı tutarak statik elektriği boşaltmayı (EC Reset) ve BIOS sıfırlamayı defalarca denedim.
- Denetim masasından "Hızlı Başlatma" ayarını tamamen kapattım.
- CMD'yi yönetici açıp bcdedit /set pciexpress forcedisable komutuyla PCIe güç kilidini kırmayı denedim.
- Belki hat çakışması vardır diye Wi-Fi ve Bluetooth'u devre dışı bırakıp sistemi yeniden başlattım.
Daha önce Acer Nitro serisinde gizli aygıttan silindikten sonra kartı bir daha hiçbir şekilde gösteremeyen oldu mu?
(Bu arada garantisi devam ediyor, daha alalı 1 sene olmadı)