heisenbergg13
Uzman
Acer Nitro 16 AN16-42 laptopumda düşük Watt'ta gitme sorunu başladı bundan 1 ay önce. İşlemci ne zamanki düşük watt çekse ekran bir anda gidiyor komple ama ışık da yok. Bir süre geçince kendini de kapatıyordu. Düşük watt çektiğinde gittiğinden eminim çünkü oyunlarda ne kadar oynarsam oynayayım bir sıkıntı yok. Sanırım laptopun VRM'lerinde bir sıkıntı var. Benim bulduğum çözüm ise şu şekilde: İşlemci boşta kalma devre dışı bırakmak ve yüksek watt çekmeye zorlamak.
Şu an o da stabil ve herhangi bir gitme sorunu da yok. UXTU'dan da 22 Watt'a sabitledim. Eğer oyuna gireceksem watt limitini kaldırıyorum. Sizce yaptığım bu çözüm ne kadar mantıklı? Daha iyi bir çözüm yöntemi olabilir miydi? Sizin düşünceleriniz nelerdir? Bu ayarlarla ilgili? İyi bayramlar dilerim.
(Garanti bitmesine 2 ay var ama göndermeye çekiniyorum. Hem servis hakkında kötü yorum çok hem de PC'nin fanı yalpalıyordu. Ben de fanını değiştirdim, anlarlar diye düşünüyorum.)
İşlemci Ryzen 7 8845HS RTX 4060
Şu an o da stabil ve herhangi bir gitme sorunu da yok. UXTU'dan da 22 Watt'a sabitledim. Eğer oyuna gireceksem watt limitini kaldırıyorum. Sizce yaptığım bu çözüm ne kadar mantıklı? Daha iyi bir çözüm yöntemi olabilir miydi? Sizin düşünceleriniz nelerdir? Bu ayarlarla ilgili? İyi bayramlar dilerim.
(Garanti bitmesine 2 ay var ama göndermeye çekiniyorum. Hem servis hakkında kötü yorum çok hem de PC'nin fanı yalpalıyordu. Ben de fanını değiştirdim, anlarlar diye düşünüyorum.)
İşlemci Ryzen 7 8845HS RTX 4060