Makaleler
5
Selam.

Evet, yılların serisini ben bu sene hayatımda ilk kez izleyip bitirdim. :D Evreni çok hoşuma gitti ve dayanamayıp bu yaz ikinci kez bitirdim hatta. Herkes, filmde olmayan birçok şeyin kitapta yer aldığını söylüyor. Hatta “Filmde, kitabın yarısı çıkarılmış.” gibi yorumlar bile gördüm. Sizce, film serisini izledikten sonra kitapları okumak hâlâ heyecanlı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle. Bende Harry Potter evrenine bayılıyorum. Kitapları filmlerine nazaren çok daha farklı bir evren. Hele de filmleri beğendiysen kitaplarını okurken sürekli o sahne hatıraları ve AAA diye şaşırmalar harika oluyor gerçekten. Okumayı seviyorsan kesinlikle okumalısın. Hayatımda çok az kitap okumuşumdur. Heyecanla okuduğum ve okumak için can attığım tek seri :kırmızıkalp:.

Potterhead değilim ama çoğu dizilerin/filmlerin orijinal eserleri daha etkileyicidir. Çünkü genelde dizi/film yapımında maddi kaygılar olduğu için etkileyici olan unsurları, maddi anlamda çekici olanlarla değiştirmeyi tercih ederler.

Mesela Metro 2033'te:

Kitapta Artyom karaderilileri öldürmek istemediğini, bundan çekindiğini sıkça belirtir. Bunun felsefi bir boyutu var tabi ki.

Oyunda ise malum, "No Mercy!".

Selam.

Evet, yılların serisini ben bu sene hayatımda ilk kez izleyip bitirdim. :D Evreni çok hoşuma gitti ve dayanamayıp bu yaz ikinci kez bitirdim hatta. Herkes, filmde olmayan birçok şeyin kitapta yer aldığını söylüyor. Hatta “Filmde, kitabın yarısı çıkarılmış.” gibi yorumlar bile gördüm. Sizce, film serisini izledikten sonra kitapları okumak hâlâ heyecanlı olur mu?

Bu arada eğer izlemediysen fantastik canavarları da izlemelisin aynı evrende geçiyor. Ayrıca lanetli çocuk oyunun kitap uyarlaması mevcut bittikten sonra kendine tatlı bir son yapabilirsin :).