Harvard Hayali Trajediyle Bitti: 9.3 Milyon Rupilik Sahte Belgeli Danışmanlık Vurgunu!

Suudi Arabistan'ın sunduğu burs teklifini değerlendirip oradan yürüyerek daha yüksek yerleri hedeflemeliymiş. Direkt en büyük hedefi tek odağı yapınca gözü doğruları görmez olmuş. Yazık.

İfadeler: UNS
İnsan bir şüphe duyar, biraz oluruna bakar değil mi? Eminönünde turist olunca değnekçi çok oluyor.

Kendini onun yerine koy. Ülkendeki en iyi üniversitelerin birinde okuyorsun. Mesela ODTÜ'de okuduğunu varsayalım (varsayalım diyorum bak, bu düşünce yapınla ODTÜ'nün önünden bile geçemeyeceğine eminim de varsayım işte). Ülken sana gelecek vaat etmiyor. Bölüm birincisisin ve gelişmiş ülkelere gitme konusunda rakiplerinden 2-0 öndesin.

Ülkede eğitim konusunda herhangi bir denetim yok ve ailen de ilkokulda okulu bırakıp karın tokluğuna çalışmak zorunda bırakılmış. Birisi gelip sana Harvard'dan teklif geldi diye zarf gönderiyor. Çocukluğundan beri bunun hayalini kuruyorsun muhtemelen ve bunu hak ettin. Yani akademik veya başka bir alanda bir başarın olmasa ne alaka ben diyerek sorgulayabilirsin ama sen ülkendeki en iyi üniversitelerden birinde bölüm birincisisin. O anki duyguyla acaba gerçek mi bu diye sorgulamazsın. Çok kötü şartlarda yaşıyorsun, kurtulmak için can atıyorsun.

Şu an bizim ülkede bile iyi bir üniversitede okuyanlar yurt dışına gitmek için can atıyor. Pakistan bizden çok daha kötü bir durumda olan bir ülke, bir de orayı düşün.

Beyin kıvrımlı bir organ ya, hani rahmetli kullanamamış diyordun. Sende de var. Kullan biraz, ha gayret.

Ben hiçbir mesajımda dolandırılan kişiye şuclu diye ithamda bulunmadım, bölümünde birinci olacak kadar donanımlı bir insanın böyle basit bir yöntemle dolandırılması trajikomik geliyor.
Yaşanan trajediyi "trajikomik" diye nitelendirmeniz ve olayı anlamaktan çok mağdurun başına geleni küçümseyerek yaptığınız espriniz hoş olmadı. Dolaylı olarak suçluyorsunuz işte. Bir insanın akademik başarısı, dolandırıcılığa karşı bağışıklığı olduğu anlamına da gelmiyor. Dolandırıcının işi zaten insanın güvenini kazanmak.

Neyse, biraz empati yapın derim. Sınanırsınız.

Ben kullanamamış demedim, kullanmış ama yetmemiş dedim

Diyorsun ya ''o anki duyguyla acaba gerçek mi diye sorgulamazsın'' işte orası zaten sıkıntı, tüm mal varlığını vereceksin ama ya acaba demeyeceksin, o iş beni aşar.

Küçümseme konusunda haklısın, ama benim ülkemde göz göre atanamayan birinci olduğu halde mülakatta elenenler olduğu sürece açıkçası elin Pakistanlısı çok umurumda olmayacak.

Allah rahmet eylesin.

Ama benim ülkemde göz göre atanamayan birinci olduğu halde mülakatta elenenler olduğu sürece açıkçası elin pakistanlısı çok umurumda olmayacak.

Sana kimse umurunda olsun veya üzül demedi. Üzülürsün, üzülmezsin, umurunda olur olmaz, bizi ilgilendiren şeyler değil. Ama gelip de "Ben ona daha köprü satacaktım, ölmesi kötü oldu." diyerek dalga geçmen hoş bir şey değil.

Bizim kızdığımız şey dalga geçmen. Bu konuya bir şey yazmayıp geçseydin veya "insanca" bir şey yazsaydın, şu an bunları konuşmuyor olacaktık. Ama sen hala özür dilemek yerine işi kıvırmaya çalışıyorsun.

Birinin kendi canına kıyması ile birinci olup atanamayan ne alaka, onu da anlamış değilim. Elin Pakistanlısı dediğin insanlar Türkiye'deki atanamayan insanlara bakıp "Bizim ülkemizdeki sorunlar devam ettikçe Türkler umurumda değil." diyorlar mıdır sence? Umurunda olmasa bile gelip dalga geçmezler en azından senin gibi. Bunun ırkla alakası yok. Tamamen insanlıkla alakalı.

Kıvırmaya çalıştığım bir şey yok, sen savunduğun şeyde haklısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…