AhmetBurak

Başarılı
Merhaba,

Çok kötü hastayım, midem bulanıyor ve halsizlik var. Dün gece titreye titreye yattım, üstüne bir de ishalim. Bu halde işe gidemem. Şu anda uyanığım. 8-9 gibi acile veya sağlık ocağına gideceğim. 1 günlük rapor alabilirsem bu ücret maaşımdan kesilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Çok kötü hastayım, midem bulanıyor ve halsizlik var. Dün gece titreye titreye yattım, üstüne bir de ishalim. Bu halde işe gidemem. Şu anda uyanığım. 8-9 gibi acile veya sağlık ocağına gideceğim. 1 günlük rapor alabilirsem bu ücret maaşımdan kesilir mi?

Bazı işverenler kesiyor bazıları kesmiyor hocam. Mesela annem iki iş birden yapıyor gitmediği durumda ne olursa olsun ücreti kesiliyor ve başka birisini kendisi yerine göndermesi gerekiyor.

İşvereninizin insafına kalmış, bence bir arayın durumu bildirin. Çok önemli bir iş değilse, part time gibi ise keseceğini sanmıyorum. Kesenler genelde 1 günlük kesiyor.

Şirkete göre değişiyor hocam. Çalıştığım şirkette yalandan hasta numarası veya habersiz gelmeme yapılınca 1 günlük ücret artı olarak şirketin verdiği primde kesinti oluyordu. Çalıştığınız yerde yan haklar vs. varsa bunlarda kesinti olabilir. Rapor alırsanızda aynı şekil çalıştığım şirket 3 gün raporu tamamen karşılıyordu. Çalıştığınız yer karşılamaz ise 1 günlük ücret kesintisi bir de yemek parası sodexo benzeri alıyorsanız o kesilir.

Şirkete göre değişiyor hocam. Çalıştığım şirkette yalandan hasta numarası veya habersiz gelmeme yapılınca 1 günlük ücret artı olarak şirketin verdiği primde kesinti oluyordu. Çalıştığınız yerde yan haklar vs. varsa bunlarda kesinti olabilir. Rapor alırsanızda aynı şekil çalıştığım şirket 3 gün raporu tamamen karşılıyordu. Çalıştığınız yer karşılamaz ise 1 günlük ücret kesintisi bir de yemek parası sodexo benzeri alıyorsanız o kesilir.

Daha yeni geldim sağlık ocağından rapor aldım yine de sanırım 1 günlük para kesilir.

Merhaba,

SGK'lı isen, rapor parası alman için enaz 3 günlük rapor alman lazım. SGK'den istirahat parası alabilmen için.
İşverenin her tırlu keser. Çünkü çalışmamışsın.
Rapor gunlerini de devletten alırsın. 3 günün, 2 gununu oder devlet.
Diğer türlü inisiyatiftir.