tech_tr

Uzman
Merhaba, birkaç sorum var:
  • Hat devri yapmak ücretli mi? Daha doğrusu aşağıdaki kampanya kapsamında hat devri yapmak ücretsiz mi? Ve hat devri nasıl yapılır? Mağazaya gitmek şart mı?
  • Aşağıdaki kampanya devam ediyor mu?
Not: Hat sahibi babam ve resmi kullanıcısı kardeşim olarak gözüküyor.

Operatör: Turkcell (Faturasız)
Kampanya Linki:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, birkaç sorum var:
  • Hat devri yapmak ücretli mi? Daha doğrusu aşağıdaki kampanya kapsamında hat devri yapmak ücretsiz mi? Ve hat devri nasıl yapılır? Mağazaya gitmek şart mı?
  • Aşağıdaki kampanya devam ediyor mu?
Not: Hat sahibi babam ve resmi kullanıcısı kardeşim olarak gözüküyor.

Operatör: Turkcell (Faturasız)
Kampanya Linki:
Merhaba hocam, sorunuza baştan cevap vereyim hat devri yapmak ücretli. Bunun fiyatını Turkcell'in kurumsal mağazalarına giderek öğrenebilirsiniz. (Öğrenince buraya da yazarsanız seviniriz.) Hat devri için mağazaya hat sahibi ile birlikte gitmeniz gerekli. Eğer halihazırda bir taahhütünüz varsa hat devri yapamıyorsunuz diye biliyorum. Yani taahhüt sürenizin sona ermesi lazım. En azından ben öyle deneyimledim. Hattınız faturalıysa hat devir ücretini aylık olarak taksitli bir şekilde faturanıza ek olarak ödüyorsunuz. Eğer hattınız faturasız ise bu ücreti tek seferde ödeyip hat devir işlemini yapabilirsiniz.

Faturalıda durumu bilmiyorum ama sıfır hat parası kadar ücret alınır. Hattın yasal sahibi ile birlikte gidilmesi gerek.

Onu GSBBiz uygulaması üzerinden kontrol etmek gerek. Bu olay 2023'ten itibaren başladı diye biliyorum.
Hocam aşağı yukarı 1500'ü buluyormuş galiba ama tam emin değilim. Turkcell'de böyle duydum en azından. Vodafone 900 civarı bir şey dedi. Nasıl fark oluyor anlamadım. İkisi de vergi parası değil mi?

İkisi de vergi parası değil mi?

Vergi parasından kastımız Yeni Hat sahibine aktarıldığı için Mevcut aboneyi sanki yeni hat alıyormuş gibi gösterdikleri için aldıkları ücretin bütününe diyoruz. Ha dediğiniz gibi Turkcell farklı Vodafone farklı alabilir ama şöyle bir şey var bayiden değil Yetkili kurumsal mağazadan yaparlarsa normal ücretlendirmeye tabii olurlar(Bayiler makas payı atıyor bayağı fazla)
Normalde Yılbaşı belirlenen fiyat üzerinde yapıyorlardı ama en son 3 ayda bir fiyat değiştiriyorlar galiba.

Vergi parasından kastımız Yeni Hat sahibine aktarıldığı için Mevcut aboneyi sanki yeni hat alıyormuş gibi gösterdikleri için aldıkları ücretin bütününe diyoruz. Ha dediğiniz gibi Turkcell farklı Vodafone farklı alabilir ama şöyle bir şey var bayiden değil Yetkili kurumsal mağazadan yaparlarsa normal ücretlendirmeye tabi olurlar(Bayiler makas payı atıyor bayağı fazla)
Hocam dediğiniz farka Vodafone'da şahit oldum. Kurumsal mağaza 900 civarında bir şey dedi. Başka bir bayii 1250 TL ücret istedi. Turkcell'de şu anda kaç tam olarak bilmiyorum ama 1500 civarında bir şey duymuştum, yanlış olmasın. Aynen dediğiniz gibi yeni hat alıyormuş gibi gözüktüğü için bu paralar.

Merhaba hocam, sorunuza baştan cevap vereyim hat devri yapmak ücretli. Bunun fiyatını Turkcell'in kurumsal mağazalarına giderek öğrenebilirsiniz. (Öğrenince buraya da yazarsanız seviniriz.) Hat devri için mağazaya hat sahibi ile birlikte gitmeniz gerekli. Eğer halihazırda bir taahhütünüz varsa hat devri yapamıyorsunuz diye biliyorum. Yani taahhüt sürenizin sona ermesi lazım. En azından ben öyle deneyimledim. Hattınız faturalıysa hat devir ücretini aylık olarak taksitli bir şekilde faturanıza ek olarak ödüyorsunuz. Eğer hattınız faturasız ise bu ücreti tek seferde ödeyip hat devir işlemini yapabilirsiniz.
Faturalıda durumu bilmiyorum ama sıfır hat parası kadar ücret alınır. Hattın yasal sahibi ile birlikte gidilmesi gerek.

Onu GSBBiz uygulaması üzerinden kontrol etmek gerek. Bu olay 2023'ten itibaren başladı diye biliyorum.
Hocam normalde ücretli olduğunu biliyorum ama linkteki sayfada şöyle bir bölüm var:
"Hattımı Nasıl Devralabilirim?
Hat sahibi ve devralacak kişinin Turkcell Mağazaları’na birlikte gitmeleri ve yanlarında kimliklerini bulundurması yeterlidir. Bu destek kapsamında Turkcell hattını üzerine ücretsiz olarak devralabilirsin."
Canlı desteğe sordum. İlk çıkan temsilci mesajlarımı okumamış gibi 2 defa ücretli olduğunu söyledi. 2. Temsilci ise net bir şey söylemedi. Şubeden yapılır gibisinden bir şeyler söyledi. Kafam karıştı açıkçası.

Hocam normalde ücretli olduğunu biliyorum ama linkteki sayfada şöyle bir bölüm var:
"Hattımı Nasıl Devralabilirim?
Hat sahibi ve devralacak kişinin Turkcell Mağazaları’na birlikte gitmeleri ve yanlarında kimliklerini bulundurması yeterlidir. Bu destek kapsamında Turkcell hattını üzerine ücretsiz olarak devralabilirsin."
Canlı desteğe sordum. İlk çıkan temsilci mesajlarımı okumamış gibi 2 defa ücretli olduğunu söyledi. 2. Temsilci ise net bir şey söylemedi. Şubeden yapılır gibisinden bir şeyler söyledi. Kafam karıştı açıkçası.
Hocam kesinlikle ücretli. Turkcell'in sitesinde de yazıyor alınan vergiler falan.