Yer
Detroit
Merhaba,

Turkcell hattımı 15 yaşındayken abimin üzerine yani sahibi olarak kullanmaya başladım ama sonra abim kendi faturasını ödemeyince (ödemeyeceğini söylüyor.) Benim hattım da bundan etkilendi ve şu an konuşma vs. yapamıyorum hattı kendi ismime taşımam ne kadar tutar güncel olarak?

Son olarak hattımdaki sözleşmeli internet paketim eğer taşımazsam bana ücret olarak döner mi?

Teşekkürler.

Son düzenleme:

Sadece devir ücreti 70 TL de bunun yanında başka şeyler de geliyor. TGM ücreti tek başına 570 TL'imiş ve paragrafta bunun da dahil edileceğini söylüyor mesela. Kesin ve doğru bir bilgi almak için müşteri hizmetleriyle görüşmek daha mantıklı.(Aynen öyle TGM ruhsatı, yeni kullanıcı ücretleri filan bunların tahsis edilme sebebi yeni bir kullanıcı geldiği için sistemdeki açığı kapatmak için alınan bir şeymiş)

Tavsiyem: Mobil bankacılığın varsa kullandığın hat numarasına otomatik ödeme ver. Ödemeni kendin yap. Herhalde bunu yapıyorsun diye hattını kapattırmaz.

Sadece devir ücreti 70 TL de bunun yanında başka şeyler de geliyor. TGM ücreti tek başına 570 TL'imiş ve paragrafta bunun da dahil edileceğini söylüyor mesela. Kesin ve doğru bir bilgi almak için müşteri hizmetleriyle görüşmek daha mantıklı.(Aynen öyle TGM ruhsatı, yeni kullanıcı ücretleri filan bunların tahsis edilme sebebi yeni bir kullanıcı geldiği için sistemdeki açığı kapatmak için alınan bir şeymiş)

Tavsiyem: Mobil bankacılığın varsa kullandığın hat numarasına otomatik ödeme ver. Ödemeni kendin yap. Herhalde bunu yapıyorsun diye hattını kapattırmaz.
Çok yüksek değil mi sadece taşımak için?
Sanırım aynı parayla yeni hat alabilirim(baska bir operatörden de olabilir.)diğer hattım da kapalı kalır çünkü 570 çok fazla.
Son kısmı pek anlamadım benim şahsi borcum yok aslında baska dediğim gibi diğer hattım abimin üzerine kayıtlı ve kendisinin 1500 tl borcu var ve kendisi ödemiyor yani onunkini ödemem tabii ki.

Sanırım aynı parayla yeni hat alabilirim(baska bir operatörden de olabilir.)diğer hattım da kapalı kalır çünkü 570 çok fazla.
Son kısmı pek anlamadım benim şahsi borcum yok aslında baska dediğim gibi diğer hattım abimin üzerine kayıtlı ve kendisinin 1500 tl borcu var ve kendisi ödemiyor yani onunkini ödemem tabii ki.
Benim de anlamadığım şey abinin 2 tane hattı var. Tamam. İki hat da mı Turkcell'de? Bu yüzden onunki ödenmediği için seninki de mi bu durumdan etkilendi? Yoksa abin ben artık seninkini ödemem dediği için mi seninki kaldı öylece? İkisi de Turkcelldeyse iş zaten ayrı sıkıntı. Onun borcu var diye seninki kısıtlanabilir veya kısıtlandı bile bunu demek istedin herhalde.
Evet.

Yeni hat alımında da 12 aya yansıtılmış şekilde veya peşin olarak yeni hat ücreti alınacak ama daha mantıklı tabii ki.

Yani bir yerden başlamak lazım bence de kendi adına hat çıkarmayı düşünebilirsin.